Domov » FIT » Bi rada shujšala? V jutranjo kavo začni dodajati TO živilo!

Bi rada shujšala? V jutranjo kavo začni dodajati TO živilo!

FITPrehrana & Recepti
Bi rada shujšala? V jutranjo kavo začni dodajati TO živilo!
📷 Unsplash

Ja, jutranja skodelica kave ti dejansko lahko pomaga hujšati!

Znano je že, da skodelica črne kave pospeši presnovo. Ampak, učinek je lahko še bolj intenziven, če v to kavo vmešaš eno živilo, ki ga imaš zelo verjetno že doma – to je surovo maslo.

Maslo je pogosto na slabem glasu, saj je polno nasičenih maščob in tako kot velja za večino maščob in sladkorja, lahko preveč masla negativno vpliva na naše zdravje. Dodajanje masla v kavo pomaga podaljšati učinke kofeina, zaradi dodanih kalorij in maščobe pa se boš počutila dlje časa sito.

Za maksimalen učinek pa je potrebno v kavo poleg masla vmešati še olje, ki vsebuje srednje dolge verige trigliceridov – to pa je kokosovo olje. Ampak pozor, kava z dodanimi maščobami lahko vsebuje tudi več 100 kalorij, zato je že nekakšen nadomestek obroka oziroma “gorivo” pred vadbo.

Priprava maslene kave:

V skodelico daj najprej 2 jedilni žlici masla (ali 1 jedilno žlico masla + 1 jedilno žlico kokosovega olja), preko pa polij vročo kavo. Dobro zmešaj z žlico ali pa uporabi pripomoček za penjenje mleka.

Kakšen ima okus? Dodajanje masla v kavo se morda sliši čudno, vendar pa doda kavi rahlo oreškast okus. Če moraš uporabiti sladilo, potem naj bo to stevija ali eritritol – obe sladili sta naravni in brez kalorij.