Billboard glasbene nagrade 2015: Top 10 trenutkov

Včeraj so se v MGM Grand Garden Areni v Las Vegasu odvile Billboard glasbene nagrade za leto 2015. Spektakularni šov, poln duetov sta gostila ameriški model in žena John Legenda, Chrissy Teigen in raper ter igralec Ludacris. Višek letošnjih glasbenih nagrad ni bil zgolj premierno prikazan videospot za pesem “Bad Blood” izvajalke Taylor Swift, čeprav je marsikdo nestrpno čakal na začetek nagrad prav zato, da bi videl, kaj nam je tokrat pripravila ta superuspešna pevka. Sam Smith se je za nagrado Najboljši moški izvajalec zahvalil preko videa in to kar brez glasu, saj je imel pred kratkim operacijo na glasilkah in trenutno ne sme govoriti. Glasbena skupina One Direction je pogledala v prihodnost, hkrati pa se je poklonila svoji preteklosti, kot tudi Mariah Carey. Največ pa se je govorilo o že prej omenjeni pevki, Taylor Swift, ki je nagrade otvorila v velikem slogu. Bilo je kar nekaj omembe vrednih trenutkov in spodaj smo zate izbrali najboljših 10:

10. Nicki Minaj je poskrbela, da te noči zagotovo ne bomo pozabili
Nicki Minaj in plesalci so začetek nastopa začeli v črnini pred vijoličnim ozadjem s pesmijo “The Night is Still Young”, nato pa se jim je na odru pridružil David Guetta s komadom “Hey Mama”. Kljub vsem ognjenim plamenom, ki so plesali okoli francoskega DJa in akrobatskih vložkov, je bila Nicki tista, ki je blestela v tem nastopu. Z užitkom je prepevala svoja besedila in na koncu tudi dobila stoječe ovacije od navdušene množice.

9. Mariah Carey: Včasih in danes
Da bi proslavila svoje domovanje v Las Vegasu, je Mariah Carey združila debitantsko pesem “Vision Of Love” iz leta 1990 in najnovejši singel “Infinity”. Pevka je imela v dolgotrajni karieri kar nekaj hitov na Billboardovi lestvici in video pred nastopom nam je nanje malo osvežil spomin.

8. Skupina Fall Out Boy z raperjem Wiz Khalifa
Bilo je kar nekaj sodelovanj na letošnjih BGN-jih, vendar je imelo to definitivno najbolj pristno noto. Konec koncev bodo šli skupina Fall Out Boy in raper Wiz Khalifa to poletje skupaj na turnejo, tako da je bilo popolnoma logično, da bodo tudi na oder stopili skupaj. Nastopili so s komadom “Uma Thurman” (ime igralke), ki so ga popestrili plesalci v Umini prepoznavni obleki iz filma. Wiz je dodal tudi nekaj svojih verzov pred zadnjim refrenom.

7. Šarmer Sam Smith… Iz oddaljnega New Yorka
Sam Smith je osvojil nagrado za Najboljšega moškega izvajalca, ki se je ni mogel udeležiti, saj je obtičal v New Yorku, kjer okreva po operaciji na glasilkah. Čeprav iz drugega konca države, je Samov šarm prevzel množico. Sam je svojo nagrado prevzel preko videa, v katerem je pozdravil Taylor Swift, pohvalil zadnjico od Nicki Minaj in predlagal Edu Sheeranu, da bi v duetu zaplesala kot Chippendale-sa. Držimo pesti! 😉

6. S pesmijo “See You Again” v poklon Paulu Walkerju
Kaj bi bile Billboard glasbene nagrade brez skladbe, ki je trenutno številka 1 na Billboard lestvici? Wiz Kalifah je svoj del zarepal, Charlie Puth je skladbi dodal svoj nežen glas (in tudi klavirski del), Lindsey Stirling pa je zaigrala na violino. To je bilo vsekakor vplivno sodelovanje, ki sta ga napovedala “Furious” zvezdi Ludacris in Tyrese in zaključila z besedami “late, great Paul Walker” (prevod: “kasneje, veliki Paul Walker”).

5. Skupina One Direction pozdravi Zayn-a Malik-a
Skupina One Direction je bila prvič na nagradah kot kvartet, vendar so zanikali besede, da bi že pozabili na Zayn-a Malik-a. Konec koncev so 1D prejeli nagrado za najboljši duet/skupino, ki odraža uspešnost celotne skupine v preteklem letu, ko so nastopali še kot peterica. “Obstaja še ena oseba, s katero si delimo to nagrado”, je dejal Liam Payne, ko je zaključeval prvi nagradni govor te noči, “in to je naš brat Zayn”.

4. Velika noč za Taylor Swift
Taylor ni zgolj premierno predstavila svoj video za pesem “Bad Blood”, v katerem je tudi nekaj verzov Kendrick-a Lamar-ja. Veliko se je govorilo o tej premieri, ki je bila zgolj uvod v uspešno nadaljevanje noči. Taylor in DJ Calvin Harris sta si tudi javno izkazala kar nekaj nežnosti zaradi nagrad, ki jih je prejela Taylor: Najboljša ženska izvajalka, Najboljši album na Billboardovi lestvici top 200 albumov in nagrada za dosežek na Billboardovi lestvici, ki so jo izglasovali poslušalci.

3. Imperij oživi
Prva sezona Imperija je že zdavnaj natisnjena, premierno pa je kratko vizualno predstavitev doživela prav na odru Billboardovih glasbenih nagrad. Trije izvajalci/igralci so predstavili mix njihovih “Empire” hitov: Gary in Smollett sta izvedla “You’re So Beautiful”, vendar šele za Smollett-om in Estelle, ki sta zablestela s pesmijo “Conqueror”.

2. Premiera “Bad Blood” videa… Končno!
Po zvezdniških napovedih za video, ki so se vrstile ena za drugo v zadnjem tednu pred nagradami, je Taylor končno razkrila svoj video za pesem “Bad Blood”. Kot rečeno, Taylor v videu igra Katniss Everdeen, morilko, ob kateri se zvrsti cela četica zvezdnic: Lena Dunham, Selena Gomez, Cara Delevingne, Ellie Goulding, če jih naštejemo zgolj nekaj. Kljub vsem znanim soigralkam pa s svojimi verzi v videu najbolj zablesti Kendrick Lamar.

1. Kanye West brez zadržkov… Kljub cenzuri
Del nastopa Kanyeja Westa (okoli 20 odstotkov) je bil neslišen, saj so ga zaradi nestrpne izvedbe komadov “All Day” in “Black Skinhead”, izrezali iz šova predvajanega na televiziji. Ko Kanye stopi v čevlje Yeezusa, potisne pričakovanja za njegov nov album še mnogo višje, neglede na trenutne televizijske smernice. Naj bo to hip hop, punk ali rock’n’roll – karkoli je že to bilo, nas je šokiralo in definitivno nas zelo zanima, kaj nam ‘Ye pripravlja.