Domov » VIP » Bo britanski princ Harry postal državljan Amerike?

Bo britanski princ Harry postal državljan Amerike?

VIP
Bo britanski princ Harry postal državljan Amerike?
📷 Profimedia

Zdaj, ko princ Harry in Meghan Markle prebivata v Los Angelesu in sta uradno izstopila iz kraljeve družine (ter prenehala uporabljati njuno kraljevo stran in kraljevi profil na Instagramu), kaj to pomeni za Harryjev imigracijski status, glede na to, da je britanski princ. Obstaja nekaj teorij.

The Telegraph je govoril z raziskovalcem na pravni fakulteti Cardozo, Matteom Carrera, ki predvideva, da je Harry v Ameriko vstopil z A1 vizumom. Za izpolnitev pogojev za omenjeni vizum, ameriško ministrstvo za ZDA pravi, da moraš biti “diplomat ali vladni uslužbenec, ki je fizično prisoten v Združenih državah Amerike zaradi neke naloge” in “potuješ v Združene države v imenu svoje nacionalne vlade zaradi sodelovanja izključno v uradni dejavnosti te vlade”.

“Z vizumom A1 bi Harry lahko vstopil v ZDA in nato svoj status prilagodil zeleni karti,” je pojasnil Matteo. Po treh letih z zeleno karto Harry lahko nato zaprosi za ameriško državljanstvo.

Druga pot do državljanstva pa je seveda Harryjeva ameriška žena Meghan. “Lahko bi ga sponzorirala kot zakonca,” je januarja za Guardian povedala imigracijska odvetnica Karin Wolman. “Ampak to se ne zgodi takoj, ne obstaja samodejno, državljanstvo se pridobi pozneje.”