Božanski čokoladni mousse iz samo dveh sestavin!

Ko celo popoldne preživiš pred vročim štedilnikom, je verjetno zadnja stvar, ki si jo želiš, ustvarjati še zakomplicirano sladico. Če si tudi ti velika sladkosnedka in si po vsakem obroku zaželiš nekaj sladkega, potem bo tale recept kot nalašč zate.

Recept je bil oktobra letos objavljen na youtube kanalu How To Cook That in je v manj kot 2 mesecih doživel že več kot 400.000 ogledov.

Bogat, kremast in neustavljivo okusen recept za čokoladni mousse ne bi mogel biti bolj preprost! Za to klasično sladico boš potrebovala samo 2 sestavini, eno imaš zagotovo vedno doma, drugo pa vsaj skoraj vedno. Ali si vedela, da je temna čokolada zelo zdrava in ti celo pomaga pri hujšanju, saj kuri maščobe v telesu?

Z dvema sestavinama in nekaj preprostimi koraki bo večplastni mousse pripravljen, da poteši tvoje brbončice.

Božanski čokoladni mousse

Sestavine:

  • 3 sklede po 180 g čokolade (temne, mlečne, bele)
  • voda (3x 60 ml tople + 3x 40 ml zelo mrzle)

Priprava:

1. Vsako čokolado nalomi v svojo posodo na manjše kose in dodaj 60 ml vode.

2. Vsako posodo s čokolado v mikrovalovni pečici segrevaj 30 sekund, premešaj, nato segrevaj 20 sekund in zopet premešaj. Čokolada bi morala biti gladka in popolnoma stopljena. Če ni, jo segrevaj v mikrovalovni pečici še 10 sekund.
3. Stopljeno čokolado prelij v plastično vrečko, zaveži vrh in vrečko splošči. Postavi v zamrzovalnik za 1 uro. Ker je vsebina v vrečki sploščena, se bo zaradi tega hitreje ohladila, kot bi se v skledi.
4. Po pretečenem času vzemi vrečko iz zamrzovalnika in prestavi čokolado v posodo.
5. Na visoki temperaturi s pomočjo električnega mešalnika miksaj čokolado, kateri postopoma dodaj 40 ml mrzle vode iz hladilnika.
6. Prelij oz. s pomočjo vrečke ali žlice preloži mousse v kozarec. Postavi kozarec v hladilnik in se loti priprave moussa iz mlečne čokolade po istem postopku. Zopet postavi kozarec v hladilnik in enako naredi še mousse iz bele čokolade.

7. Ko je sladica narejena, naj se v hladilniku hladi še vsaj 30 minut.
8. Postrezi in uživaj!

Celotni postopek si oglej še v videu:

Če obožuješ zdrave sladice in si velika čokoholičarka, potem ti bo zagotovo všeč tudi veganski čokoladni cupcakes z avokadovo kremo!