Plastenje nakita na najbolj kulski način

Zagotovo se strinjaš, da preprosto ne moreš imeti v lasti preveč nakita, ker dobrih stvari pač nikoli ni preveč. Saj veš, ena ni nobena! Seveda pa je velika razlika med tem ali si obesiš okoli vratu vsako verižico, ki ti pride pod roke ali pa se zadeve lotiš kot prava profesionalka in poznavalka.
Ne glede na to ali si novinka v nošenju nakita in bi za začetek rada dobila nekaj osnovnih napotkov ali pa že prava poznavalka in si želiš zgolj nekaj dodatne inspiracije, si v nadaljevanju preberi 14 trikov in nasvetov, kako nakit plastiš kot prava profesionalka.

Zakaj bi nosila eno verižico, če lahko nosiš dve? Da bi verižici skupaj izgledali top, moraš kombinirati taki, ki sta si po videzu dokaj podobni: minimalistični, ‘edgy’, boho, itd. Druga pomembna stvar pa je, da imata verižici skupno eno barvo ali material. Na ta način bosta verižici dopolnjevali druga drugo.

Končno se ti ni potrebno več odločati ali bi si na zapestje nadela uro ali zapestnico. Nosi kar obe skupaj ali več njih, pomembno je samo to, da se držiš ene teme, npr. srebrno-zlate.

Potrebuješ nov način, kako nositi več prstanov hkrati? Isti model prstana si nadeni na vsak prst ali pa se poigraj z idejo, da nosiš na levi roki eno barvo prstanov (npr. zlato) in na desni roki drugo barvo prstanov (npr. srebrno).

Ketnaste verižice lahko včasih delujejo skupaj precej težko. Ta izgled razbiješ tako, da kombiniraš verižice različnih dolžin in debelin. Šopek ketnastih verižic lahko popestriš z verižico, ki ima diamantni obesek ali pa z diamantno verižico.

Rdeča, bela in modra barva skupaj so večna klasika. Če zlagaš 6 do 8 zapestnic v isti barvni paleti eno zraven druge, potem naj bodo približno enake širine.
Splošno pravilo: Več zapestnic kot si nadeneš na zapestje, tanjše bi morale biti.

Plastenje zlatih ali srebrnih prstanov zahteva eno stvar: ogromno teksture. Mešaj in kombiniraj modele s kamni, vgraviranimi besedami in 3D detajli.

Nikar pa ne pozabi na svoja ušesa! Z lahkoto nosiš skupaj majhne nete, rinke in uhane v ušesnem hrustancu, pomembna je samo ista tematika, torej ali so vsi modeli srebrne barve, zlate barve, z diamanti,…

Eden od najnovejših načinov nošenja več prstanov hkrati je tudi plastenje antičnih najdb na vsakem prstu. Pomembno je zgolj ponavljanje iste oblike (ovalne ali trkotne) in tvoje roke bodo izgledale ču-do-vi-to!

Kombiniraj različne teksture zapestnic. Zapestnice v obliki vrvi nosi skupaj s kovinskimi, usnjene skupaj s svilenimi in tako naprej. To je odličen način, kako dodaš stylingu nekaj globine in barve.

Razmišljaj o telesnem nakitu tako, kot da je to še ena dodatna verižica. Je odlična osnova za plastenje različnih verižic, kot so obvratne ‘choker’ verižice, verižice z obeskom in tanke ketnice.

Združi antično s sodobnim za pravi eklektičen videz, ki je tako zelo originalen in edinstven.

Ne obstaja nobeno pravilo, da ne bi smela nositi hkrati dveh statement verižic z dvema opaznima zapestnicama. Ker pa si želiš, da nakit izstopa, naj bo styling zelo preprost in klasičen, saj je neke vrste prazno platno, ki ga krasita verižici in zapestnici.

Če ti kdaj nikakor ne uspe lepo skombinirati nakita, začni s preprosto osnovo. Izberi dve barvi (npr. modra in zelena) in kovino (zlata, srebrna ali roza zlato). Ta formula nikoli ne spodleti.

Obvladaj umetnost plastenja tankih delikatnih verižic tako, da kombiniraš ketnice, ki se v dolžinah razlikujejo nekje za 2 do 3 cm. Videz zaključi z eno zelooo dolgo verižico, ki bo visela 7 do 15 cm nižje od vseh ostalih.

To so triki in nasveti za reševanje in shranjevanje nakita, tako pa preprosto rešiš težavo, če ti poceni nakit obarva kožo zeleno!