fbpx

Brez peke, brez glutena: Rjavčki s cvetovi vrtnice

Ja, brownie-je oziroma po naše rjavčke se lahko naredi tudi brez peke. Slasten in bogat okus čokolade bo pocrkljal tvoje brbončice, posušene češnje (ali goji jagode) pa bodo dodale ravno pravšnjo mero kisline. Poleg tega, da ti ne bo potrebno vklapljati pečice, pa so rjavčki tudi popolnoma veganski ter brez glutena in sladkorja.

Nimaš posušenih cvetov vrtnice? Kupi vrtnični čaj in ga potresi po vrgu čokoladne glazure.

Rjavčki s cvetovi vrtnice

Sestavine:
Testo:

  • 2 1/3 skodelice izkoščičenih datljev
  • 1 1/3 skodelice mandljev
  • 1/3 skodelice kakava v prahu
  • 1 jedilna žlica vode
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1/4 čajne žličke fino mlete morske (ali himalajske) soli
  • 1 skodelica posušenih češenj (ali goji jagod)
  • 1 skodelice sesekljanih oreščkov makadamije

Glazura:

  • 1/4 skodelice kakava v prahu
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 2 jedilni žlici stopljenega kokosovega olja
  • sveži ali posušeni cvetovi vrtnice (za okras)

Priprava:

1. Za testo: S sprejem za peko namasti pekač velikosti 20×20 cm in ga obloži s peki papirjem.
2. V multipraktiku zmešaj v gladko maso datlje, mandlje, kakav v prahu, 1 jedilno žlico vode, ekstrakt vanilije in sol.
3. Testo stresi v pekač in ga enakomerno razporedi.
4. Po vrhu potresi posušene češnje in makadamija oreščke ter jih nežno potisni v testo.
5. Za glazuro: V srednje veliki posodi z metlico zmešaj kakav v prahu, javorjev sirup in kokosovo olje. Glazuro prelij po vrhu peciva. Okrasi s cvetovi vrtnice.
6. Pekač postavi v hladilnik za vsaj 2 uri. Rjavčke lahko hraniš v hladilniku vse do enega tedna.

Brez peke, brez glutena: Rjavčki s cvetovi vrtnice
(Ascension Kitchen)