fbpx

Brez peke: Čokoladno-kokosovi rjavčki

Idealno za vroče poletne dni!

Kokos in čokolada. Ali sploh obstaja še kakšna bolj slastna kombinacija? Če vprašaš nas, ne. Slastni čokoladno-kokosovi rjavčki te bodo ohladili v poletnih dneh, poleg tega pa tudi potešili tvojo sladkosnednost na zdrav način. Za pripravo ti ni treba vklapljati nobene pečice, poleg tega pa potrebuješ le nekaj osnovnih sestavin, ki jih imaš zagotovo že v kuhinji.

Čokoladno-kokosovi rjavčki

Sestavine:
Za podlogo:

  • 1 1/2 skodelice orehov
  • 1 1/2 skodelice izkoščičenih datljev
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/2 skodelice kakava v prahu

Za kokosovo plast:

  • 2 skodelici suhega, nastrganega kokosa
  • 1/2 skodelice sirupa iz rjavega riža

Za čokoladni preliv:

  • 1 skodelica vsaj 70% čokolade

Priprava:

1. Pekač velikosti 20 x 20 cm obloži s peki papirjem.
2. V multipraktiku zmiksaj orehe, datlje, kakav v prahu in sol v lepljivo testo (približno 2-3 minute).
3. S pomočjo rok pritisni podlogo ob dno pekača tako, da je površina gladka. Postavi v hladilnik.
4. V multipraktiku zmiksaj skupaj kokos in sirup. Vzemi pekač iz hladilnika in po podlogi s pomočjo rok ali spatule enakomerno razporedi kokosovo plast. Postavi v hladilnik.
5. Čokolado stopi na vodni kopeli ali pa v mikrovalovni pečici.
6. Vzei pekač iz hladilnika in po vrhu kokosove plasti prelij tekočo čokolado. Postavi nazaj v hladilnik za vsaj 30 minut, da se čokolada strdi.
7. Razreži na kvadratke in postrezi.
8. Pecivo shranjuj v neprodušno zaprti posodi v hladilniku do 2 tedna.

Brez peke: Čokoladno-kokosovi rjavčki
(Choosing Chia)

Če si ljubiteljica kokosa, potem ne smeš spregledati niti slastnih receptov za veganski in božanski kokosov Bounty, sladoledne lučke iz kokosa in avokada in veganske kokosove-limonine kremne rezine!