fbpx

Brez peke: Granola skodelice s čokoladnim prelivom

Potrebuješ hiter in zdrav prigrizek, ki bi po vrhu vsega tudi potešil tvojo željo po sladkem? Granola skodelice s čokoladnim prelivom in arašidovim (ali mandljevim) maslom so enostaven in hiter prigrizek tako za otroke kot tudi za odrasle, poleg tega pa odličen zajtrk za tista natrpana jutra, ko moraš prvi jutranji obrok pojesti kar na poti v službo.

Granola skodelice s čokoladnim prelivom

Sestavine (za 12 skodelic):
Za skodelice:

  • 2 1/2 skodelice granole iz ovsenih kosmičev
  • 1 skodelica sesekljanih arašidov
  • 3 jedilne žlice arašidovega masla
  • 3 jedilne žlice medu (ali po potrebi več)

Za polnilo in preliv:

  • 1 skodelica arašidovega masla
  • 340 g temne čokolade; sesekljane
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja
Brez peke: Granola skodelice s čokoladnim prelivom
(OMG Chocolate Desserts)

Priprava:

1. Za skodelice zmešaj v posodi granolo, sesekljane arašide, arašidovo maslo in med. Če je mešanica preveč suha, dodaj še malo medu, da nastane lepljiva konsistenca.
2. Namasti pekač za muffine in razporedi zmes v 12 skodelic. Zmes dobro stisni skupaj, da narediš na sredini vsake skodelice vdolbino. Postavi v zamrzovalnik za 5-10 minut, da se skodelice strdijo.
3. Nato stopi arašidovo maslo in ga nalij v sredino vsake granola skodelice. Ponovno postavi v zamrzovalnik za 5-10 minut, da se nekoliko strdi.
4. Na koncu na vodni kopeli stopi čokolado s kokosovim oljem in čokoladni preliv z jedilno žlico polij po vrhu arašidovega masla. Postavi v zamrzovalnik za toliko časa, da se čokolada strdi.
5. Shranjuj v hladilniku v neprodušno zaprti posodi ali pa skodelice zamrzni za dlje časa.