Domov » Zanimivosti » 5 razlogov, zakaj je dobro, da tvoj pes spi pri tebi v postelji

5 razlogov, zakaj je dobro, da tvoj pes spi pri tebi v postelji

Zanimivosti
5 razlogov, zakaj je dobro, da tvoj pes spi pri tebi v postelji
📷 Profimedia

Okoli te teme se je že veliko razpravljalo in zdi se, da ima vsak lastnik psa svoje mnenje o tem. Tudi, če strogo zagovarjaš dejstvo, da bi moral pes spati na svojem mestu, pa se je izkazalo, da je dejansko koristno deliti posteljo s hišnim ljubljenčkom. Med drugim se izboljša tvoje razpoloženje, zdravje in zveza.

Spoznaj pet razlogov, zakaj bi si moral Floki s teboj deliti rjuhe.

Lahko te pomiri.
Znano je že, da lahko psi pomagajo v boju proti anksioznosti in depresiji. Spuščanje psa na posteljo pa ima pomirjujoč pridih, saj lahko pomaga po napornem dnevu pregnati stres.

Lahko se počutiš bolj varno.
Obstaja zelo dober razlog, zakaj ljudje že od antičnih časov radi spijo v bližini psov. Morda tvoj frenchie ni najboljši pes čuvaj, ampak že samo fizična prisotnost psa v bližini tebe ti lahko pomaga, da se počutiš bolj varno.

Lahko ti pomaga do boljšega spanca.
Nekateri ljudje verjamejo (in študije to potrjujejo), da je ritmično dihanje, srčni utrip in blažilna prisotnost psa najboljše zdravilo za spanje.

To bo okrepilo vez med teboj in tvojim hišnim ljubljenčkom.
Spanje pri tebi v postelji je prijetno tudi za Flokija, ki si preprosto le želi biti v tvoji družbi. Vsako minuto, ki jo preživita skupaj – tudi če spita – pripomore k temu, da je tvoj pes bolj zvest in poslušen.

Da niti ne omenjamo, kako udobno je.
Spanje zraven tvojega kosmatega prijatelja je podobno spanju zraven radiatorja. In – bodimo iskreni – pes je v bistvu nekakšna plišasta igračka za odrasle.