Genijalen trik, kako svoje otroke navdušiti za pospravljanje

Vsakdo, ki je že kdaj živel z otroci, jih pazil ali rodil, ve, da so mali ustvarjalci velikega nereda na dveh nogah. In prav zaradi tega razloga konstantno iščemo nove trike, kako bi jih navdušili in vključili v pospravljanje.

Najboljšo rešitev za to ima Laila Ali, nekdanja profesionalna boksarka, domača gurujka in ustanoviteljica znamke Home Made Simple, ki je razkrila hiter in enostaven starševski trik, ki jo vedno reši, ko mora na hitro pospraviti stanovanje.

Trik: “Ko imam povabljene goste, si želim, da hiša izgleda kot iz škatlice. In kaj naredim? Doma imam vedno eno veliko, prazno, plastično škatlo, v katero dam vse stvari, ki razmetano ležijo po hiši, škatlo pa nato pospravim v omaro, tako da so vse stvari na enem mestu.”

Ko gostje odidejo, je čas za razvrščanje stvari iz škatle na svoje mesto, pri čemer ji pomagata njena otroka (igrače v predale z igračami, knjige na police s knjigami itd.). Verjetno si se vprašala, kako ji uspe otroke prepričati v pospravljanje? Ima sistem točkovanja: vsak otrok ima v kuhinji svojo točkovno tabelo. Ko opravi določeno nalogo, zraven njihovega imena prilepi zlato zvezdico.

“To delam zato, da se naučita odgovornosti,” pojasnjuje Ali. “Včasih kot mama želim le na hitro opraviti s stvarmi in jih narediti namesto njiju … to me opominja, da ju ohranjam odgovorna.”