Brez peke: Sladoledna pita z arašidovim maslom

Sladoled arašidovo maslo. Čokoladni biskvit. Oreo podloga. Brez peke. Sladoledna pita z arašidovim maslom je slastna in enostavna za pripravo, poleg tega pa odlična sladica v vročih poletnih dneh.

Sladoledna pita z arašidovim maslom

Sestavine:
Za Oreo podlogo:

  • 2/3 skodelice (142 g) masla, stopljenega
  • 2 skodelici (170 g) zdrobljenih Oreo piškotov

Za arašidov sladoled:

  • 1 skodelica (225 ml) sladke smetane za stepanje
  • 3/4 skodelice (213 g) sladkega kondenziranega mleka
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1/3 skodelice (43 g) arašidov, praženih in soljenih
  • 1/3 skodelice (71 g) gladkega arašidovega masla
  • domača čokoladna omaka: 225 ml vode, 1/4 skodelice (57 g) sladkorja (ali 1/4 čajne žličke stevije), 3/4 skodelice (85 g) presnega kakava, 1 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta, 1/8 čajne žličke soli

Priprava:

1. Najprej naredi čokoladno omako: V srednje veliki kozici segrej vse sestavine za čokoladno omako in jih med nežnim vretjem mešaj maksimalno 1 minuto. Postavi na stran.
2. Za Oreo podlogo: Okrogel pekač za pite premera 23 cm namasti z maslom.
3. V srednje veliki posodi zmešaj stopljeno maslo z zdrobljenimi Oreo piškoti, da nastane zmes podobna mokremu pesku.
4. Zmes stresi na pekač in jo s konicami prstov razporedi po pekaču ter pritisni ob dno in ob obod. Postavi v hladilnik za 30 minut.
5. Za arašidov sladoled: S kuhinjskim mešalnikom stepi sladko smetano. Vmešaj kondenzirano mleko in vanilijo.
6. Arašide grobo sesekljaj in jih vmešaj v maso skupaj z arašidovim maslom.
7. Arašidovo maso zlij na Oreo podlogo. Z lopatico zgladi površino. Postavi v zamrzovalnik za minimalno 5 ur.
8. Pito lahko hraniš v zamrzovalniku do 6 tednov.
9. Pred serviranjem pito prelij s čokoladno omako.

(Vir: Bigger Bolder Baking)