fbpx

Brezglutenski recept: Čokoladni piškoti brez moke

Pozor, pozor, ljubiteljice čokolade! S temi brezglutenskimi čokoladnimi piškoti se boš želela posladkati po čisto vsakem obroku. So rahli, mehki, s hrustljavo skorjico in popolnoma brez glutena.

Brezglutenski čokoladni piškoti brez moke

Sestavine:

  • 3 velika jajca
  • 3 skodelice kokosovega sladkorja v prahu (kako ga narediš, izveš tukaj)
  • 1 1/4 skodelice neladkanega kakava v prahu
  • 1/2 skodelice cimeta
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • 1 skodelico sesekljane temne čokolade
  • grobo mleta sol za okras

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 175°. Dva pekača obloži s peki paprijem.
2. V srednje veliki skledi stepi jajca.
3. V drugo posodo skozi cedilo presej sladkor v prahu, kakav v prahu, cimet in sol. Dobro premešaj in mešanico dodaj k jajcem. Z metlico mešaj toliko časa, da nastane gladka zmes – približno 1 minuto. Nato dodaj vanilijo in koščke čokolade in s spatulo dobro premešaj. Masa bo postajala vedno bolj gosta in lepljiva.
4. Za en piškot potrebuješ dve jedilni žlici mase. Med piškoti na peki papirju naj bo slabe 4 centimetre prostora. Po vrhu potresi malo grobo mlete soli.
5. Piškote peci v pečici na srednji in spodnji reži in jih na sredini pečenja zarotiraj, da so piškoti, ki so bili prej zadaj, zdaj spredaj, hkrati pa tudi zamenjaj pekača, tako da je tisti, ki je bil prej na srednji reži, zdaj na spodnji in obratno. Piškote peci 10 do 12 minut, tako da rotacije narediš nekje po peti ali šesti minuti pečenja. Morda se ti bodo piškoti zdeli na sredini nekoliko premalo pečeni, vendar to pomeni, da so popolno pečeni.
6. Počakaj, da se piškoti popolnoma ohladijo, nato pa jih prestavi v neprodušno zaprto posodo in hrani v hladilniku največ 1 teden.

Brezglutenski recept: Čokoladni piškoti brez moke
(The Fearless Baker)