fbpx

4 živila, ki pomagajo ustaviti izpadanje las

Izpadanje las se med kvalitetnimi maskami za lase in prehranskimi dodatki zdi kot nikoli končana bitka, ki po vrhu vsega tudi ni ravno poceni. Na srečo obstajajo določena živila, ki dejansko pomagajo pri rasti močnejših las, hkrati pa tudi preprečujejo izpadanje. Te zanima, katera štiri živila bi morala že ta teden dodati na meni?

1. Fižol

Fižol je eno izmed najboljših živil za preprečevanje izpadanja las. Beljakovine so ključnega pomena za zdrave lase, zato uživaj čim več pustega mesa (perutnine), rib, fižola in ostalih stročnic.

2. Piščanec na žaru

Še en odličen vir za dolge in močne lase je piščanec na žaru. Piščanec, fižol, leča, jajca in morski sadeži vsebujejo zdrave proteine z nizko vsebnostjo nasičenih maščob.

3. Špinača

Ko gre za zelenjavo bi se morala za močnejše in gostejše lase zanesti na špinačo. Listnata zelenjava zagotovi železo ter druge pomembne minerale in vitamine, ki obogatijo rast tvojih las. Ko opaziš, da ti začnejo lasje izpadati bolj kot običajno, bi se morala osredotočiti na to, česa ti primanjkuje v prehrani. Ker je špinača bogata z železom, deluje kot naravni balzam za lase.

4. Jagode

Sadje, kot so jagode, prav tako pripomorejo k pospešeni rasti las. Vitamin C je antioksidant, ki igra pomembno vlogo pri zagotavljanju krvi v lasnih mešičkih. Ostalo sadje, ki je prav tako bogato z vitaminom C pa so kivi, mango, pomaranča in ananas.

Ne spreglej pa tudi, kako lahko enostavno pospešiš rast las in 8 najpogostejših vzrokov, zakaj se ti lomijo lasje!