Brezmesni ponedeljek: Polnjen avokado s skuto in oreščki

Tako enostavna, a tudi zelo okusna in zdrava jed, ki jo lahko ješ za malico, kot prilogo ali pa celo kot glavno jed. In čeprav v naslovu piše brezmesni ponedeljek, ta jed nikakor ni primerna samo za ponedeljke, pripraviš si jo lahko katerikoli dan v tednu!

Polnjen avokado s skuto in oreščki

Sestavine:

  • 2 zrela avokada, olupljena in razpolovljena
  • 300 g skute
  • 100 g sesekljanih orehov
  • 1 strok česna, drobno nasesekljan
  • 1 jedilna žlica lahke majoneze
  • sol
  • poper

Polnjen avokado s skuto in oreščki (Slika: mummysfastandeasy.com)Priprava:

1. V skledi zmešaj skuto, majonezo, orehe, česen in začini s soljo in poprom.
2. Polovice avokada napolni s skutino zmesjo.
3. Po vrhu potresi malo svežega črnega popra.
4. Postrezi zraven polnozrnatega toasta, sveže zelenjave ali pa uživaj samostojno.

 

Te zanima, kako ti lahko skuta pomaga pri hujšanju? Preveri tukaj!