fbpx

Camilla, žena kralja Charlesa, ne bo imela več naziva “kraljica soproga”

Kraljica Elizabeta je zahtevala, da se žena kralja Charlesa imenuje Camilla, kraljica soproga, potem ko se njen sin povzpne na prestol. Vendar se zdi, da bo dobila nekoliko posodobljen naziv.

Po smrti pokojne kraljice leta 2022 so se pojavila vprašanja, ali se bo Camilla, takratna vojvodinja Cornwallska, imenovala kraljica. V preteklosti so poročali, da se bo imenovala princesa soproga, kar se je seveda spremenilo v kraljica soproga na zahtevo kraljice Elizabete.

Po poročanju Daily Maila viri pravijo, da bo kraljica soproga preprosto postala kraljica, ko se bo kralj Charles povzpel na prestol.

Medij je opozoril tudi na dejstvo, da je Camilla pred kratkim poimenovala prostor “Kraljičina čitalnica”, pri čemer je iz naslova izpustila “soproga”.

Zakaj bi se to lahko zgodilo? Verjetno zato, da se nekoliko olajša stvari.

“V palači obstaja mnenje, da je naziv “kraljica soproga” okoren in bi bilo za Camillo preprosteje, da bi bila znana samo kot kraljica, ko bo pravi čas za to,” je pojasnil vir.

Opozorili pa so tudi na to, da bi njen uradni naziv lahko še vedno ostal kraljica soproga, medtem ko bi bila sprememba bolj v tem, kako se jo imenuje v javnosti.