Domov » Zanimivosti » Čistilna navada, ki morda uničuje vajino zvezo

Čistilna navada, ki morda uničuje vajino zvezo

Zanimivosti
Čistilna navada, ki morda uničuje vajino zvezo
📷 Picjumbo

Sama imaš rada pospravljeno in čisto stanovanje, medtem ko je tvoj partner bolj ljubitelj šare. On ne [zlaga perila, pomiva posode, pospravi postelje] dovolj dobro, zato ti vse to še enkrat narediš za njim. Ni panike … razen to, da tvoja čistilna navada morda uničuje vajino zvezo.

Seveda se zdi tvoje čiščenje po njegovem čiščenju v tem trenutku povsem neškodljiva zadeva, vendar ima zdaj tvoj partner občutek, da ne ceniš njegove pomoči – ali še huje, se počuti, kot da je njegova pomoč drugorazredna. In roko na srce, tudi ti bi se zagotovo počutila slabo, če bi bili vlogi zamenjani in bi tvoj partner vse stvari naredil še enkrat za teboj, ker jih sama nisi dovolj dobro opravila.

Torej, kako lahko ljubiteljica čistoče in ne-najbolj-pedanten partner skleneta kompromis?

Določita stvari, ki morajo biti brezkompromisno pospravljene/počiščene v nulo. Zobna pasta v umivalniku je morda nesprejemljiva, ampak majice zložene na drugačen način pa so povsem OK … vse dokler so tudi pospravljene v omaro. Na tebi pa je, da globoko zadihaš in dopustiš, da so nekatere stvari narejene drugače, kot jih sicer počneš sama.