Dan brez modrčka na mestnih ulicah

Poletni stil je pogosto povezan z bolj ohlapnimi in predvsem z manj oblačili. Letos pa se je veliko deklet odreklo še enemu sloju oblačil – spodnjemu perilu. Ali se je ta trend rodil zaradi neznosno visokih temperatur ali zgolj iz osebnih razlogov, ni popolnoma jasno. Zagotovo pa je to, da je biti brez modrčka v zadnjem času vsekakor modno in je zdaj tudi del večjega gibanja. Današnji dan, 13. oktober je označen kot #NoBraDay oz. #DanBrezModrčka. Datum je bil izbran prav v sredini Rožnatega meseca, kot pravijo oktobru, ki je mesec boja proti raku dojk, z razlogom, da se širi zavedanje o tej bolezni.

Ženske naj bi takrat, ko ne nosimo nedrčka, bolj mislile na svoje prsi in jih zaradi tega tudi večkrat same pregledovale in se naročale na mamografijo.

Super razlog, vendar pa je biti brez modrčka lažje reči kot dejansko biti. ‘Au naturel’ videz je precej pogost v modnem svetu in na modnih ulicah. In ko se običajne ženske odločijo, da ne bodo nosile modrčka, se nam v glavi postavlja vprašanje: bi bila tudi ti pripravljena biti brez? Preklikaj spodnjo galerijo, ki dokazuje, da trend ‘brez modrčka’ postaja vedno bolj popularen…

Brez modrčka si lahko tudi pod karirasto srajco. Te zanima, kako jo boš nosila to jesen?