8 stilskih trikov modne ikone Brigitte Bardot

Modna ikona in hkrati seks simbol. Francoska igralka Brigitte Bardot je med letoma 1960 in 1970 postavila visoke standarde v modi z nošenjem popolnih bikink in širokih klobukov, hlačnimi kostimi z gumbi in preprostimi oblekami, ki pa so bile presenetljivo kratke za tiste čase.

Desetletja kasneje se ženske po vsem svetu še vedno zgledujejo po njenem stilu in trendi, ki jih je začela v tistih časih – od senzacionalnega bikinja do Bardot izreza (širok izrez, ki razkriva ramena) – imajo še danes velik vpliv na modo.

Oglej si 8 stilskih trikov, ki si jih je vredno sposoditi od glamurozne francoske ikone.

Zapomni si, da so včasih najbolj preproste modne kombinacije najbolj seksi.

Brigitte se nikoli ni oblačila vpadljivo in z oblačili dvigala pomp okoli sebe, kot na primer Elizabeth Taylor in Marlene Dietrich. In njena spolna privlačnost nikoli ni bila v celoti odvisna od topov z globokimi izrezi in krajše-od-kratkih kril. Francoska ikona še predobro ve, kako klasično t-majico in jeans ali kostim s krilom nositi kot nekaj najbolj zapeljivega kar obstaja.

Verjemi v moč odkritih ramen.

Brigitte je tope z odkritimi rameni naredila elegantne in šik, neglede na to ali jih je kombinirala z odrezanimi hlačami ali midi krili. Ne samo da je tak videz izjemno ženstven, tudi laska prav vsakemu tipu postave.

Čevlji brez pet so obvezni. (So osnova vsake omare.)

Če je kdo zaslužen za to, da so balerinke modni ‘must-have’, je to Brigitte, ki je že od nekdaj velika oboževalka francoske modne znamke za obutev, Repetto. Z znamko je celo sodelovala leta 1956, saj so jo prosili, da oblikuje čevlje brez pete, ki spominjajo na baletne copate, ki jih nosijo balerine. Te balerinke je kasneje Brigitte celo nosila v filmu And God Created Woman. Ni čudno, da je več kot pol stoletja kasneje ta stil obuvala najljubši tudi od Kate Moss in Mirande Kerr.

Ustvari si prepoznavno pričesko in makeup – in ju ne spreminjaj.

V 60-ih in 70-ih je imela Brigitte vsekakor prepoznavni videz, ki jo je popeljal do statusa modne ikone. Oči so bile vedno obrobljene v mačjo obliko s črnim črtalom za oči … in to je bilo to glede ličenja. Njeni lasje so bili običajno speti in okrašeni s širokim črnim obročem za lase ali pa spuščeni in rahlo razmršeni.

Ko si v dvomih, si nadeni klobuk.

Brigitte ve, da dober klobuk naredi vsak styling bolj dodelan, od kopalk pa vse do hlačnega kostima. Njen najljubši model klobuka je bil velik in širok in nosila ga je za katerokoli priložnost – za na plažo ali pa ko je šla po opravkih. To je bil njen podpis, ki je dodal neko dodano vrednost prav vsakemu stylingu.

Investiraj v koktejl obleko, ki se igra s tvojimi oblinami.

Ko se Brigitte obleče elegantno, je to običajno obleka, ki poudari njene obline. Naredi tako kot ona: investiraj v obleko, v kateri se počutiš kot najbolj sijoča zvezda. Kot je Brigitte že zdavnaj rekla: “Ti moraš nositi oblačila in ne oblačila tebe.”

Poletje preživi v bikinkah.

Slik Brigitte v bikiniju je ogromno. Ko pride poletje, se zgleduj po Brigitte (ki pravi obalam francoskega Saint-Tropez-a dom) in preživi celotno poletje v kopalkah. In ne pozabi: Brigitte-in najbolj pomemben modni dodatek v bikinkah je samozavest.

Predvsem pa ne pozabi, da je klasičen stil brezčasen.

Ko gledaš Brigitte-ine fotografije iz let 1960 in 1970 je ena izmed najbolj osupljivih stvari ta, kako brezčasne so videti njene modne kombinacije desetletja kasneje. Zato si je vredno zapomniti, da se ne oziraš samo na trenutne trende, ampak se držiš svojega osebnega stila, saj boš tako tudi desetletja kasneje s ponosom gledala svoje fotografije.

Ali veš, katera oblačila v omari moraš obesiti in katera so lahko zložena?