Kako osvetliš obraz brez osvetljevalca

Hladnejši meseci vplivajo tako na način oblačenja kot tudi na našo kožo, ki postane bolj suha in pusta, zato si zagotovo že pomislila, da bi kupila osvetljevalec, ki bi poživil tvoj obraz. Popolno nanešen korektor in črtalo za oči tudi približno ne izgledata dobro, če tudi tvoja koža na koncu ličenja ne izgleda popolna in sijoča.

Če se ti tudi približno ne sanja, kateri osvetljevalec bi si omislila, poskusi najprej z izdelki, ki sicer niso namenjeni osvetljevanju obraza, vendar kljub temu opravijo to nalogo več kot odlično! Uporaba senčila za oči namesto osvetljevalca je genijalna ideja, saj imaš tako dva proizvoda v enem in v nadaljevanju ti predstavljamo še nekaj takih izdelkov. Tako da, če nimaš neizmerne potrebe po tem, da si kupiš neko novo ličilo, ki bi ti osvetljevalo obraz, ti zagotavljamo, da imaš nekaj podobnega z enakim učinkom definitivno že v svoji makeup torbici, samo pomislila še nisi na to, da bi izdelek uporabila na drugačen način. Ali ni čudovito, ko z malo eksperimentiranja lahko prihraniš nekaj denarja?

Lip gloss
Tudi balzami pridejo v poštev. Karkoli prozornega ali z malo šimra je enako primerno za poudarjanje in osvetljevanje kot izdelki, ki so namenjeni samo temu. Nanesi malo vsestranskega balzama (ali vazelina) na vrh ličnic za dimenzionalni učinek, ki na svetlobi zasijejo v svoji najlepši luči. Za enak učinek lahko uporabiš tudi lip gloss s perlastim sijajem (ne bleščicami!). Ta tehnika je popolnoma brez konkurence, ko želiš doseči nadzemeljski sijaj, slaba stran pa je, da je malo lepljiva, tako da jo je najbolje uporabiti takrat, ko imaš vse lase spete.

Senčilo za veke
Kakšna je razlika med osvetljevalcem v pudrasti ali krem obliki in senčilom v enakem odtenku? Hm, je ni. Če nikakor ne moreš najti pravega odtenka osvetljevalca za tvoj ten polti, poskusi s senčili za oči, kjer lahko mešaš različne odtenke in šimre za popolni odtenek. Perlasto roza barva je odlična za hladen ton polti, perlasto marelična ali zlata pa za toplega.

Vlažilna krema
Napačna vlažilna krema lahko povzroči mastenje kože na vseh napačnih mestih. Ampak, ko ta vlažilec uporabiš varčno in samo na področjih obraza, kjer želiš zdrav sijaj, nenadoma dobi drugo priložnost, da ga porabiš do konca. Potrebuješ resnično majhno količino, da ustvariš lep lesk: kot zadnji korak v svoji makeup rutini, po korektorju/pudru potapkaj malo vlažilne kreme na vrh ličnic in kjerkoli želiš sijoč izgled. Verjetno ni treba dvakrat poudarjati, da s tem svojo kožo tudi dvojno navlažiš.

Korektor
Če imaš korektor, ki je malo presvetel za tvojo kožo, ga nikar ne vrzi v smeti – z njim lahko ustvariš satenasto mat osvetljevalec. Tudi če ne vsebuje šimra, boš z barvo svetlejšo od svojega tena polti preusmerila pozornost na tiste dele obraza, ki jih boš želela poudariti, hkrati pa bo celotni videz izgledal zelo naraven. Za to tehniko je primerna katerakoli formula korektorja.

Podlaga oz. ‘Primer’
Nanešen po vrhu tekočega pudra, bo silikonski primer ustvaril mehek sijaj, ki je veliko bolj subtilen kot sijaj klasičnega osvetljevalca in zato je odličen pri ličenju, ko želiš z ličili ustvariti izgled ‘brez-makeupa’. Malo primerja nanesi na vrh ličnic ter nosno kost in pokaži svojo ‘sijočo-od-znotraj’ kožo.

Si želiš čudovito polt? To je brazilska skrivnosti za sijočo kožo.