Jesenska omara: Katera oblačila zložiti, katera obesiti

Zložiti ali obesiti? To je sedaj vprašanje. In vse smo si ga že kdaj zastavile, še posebej ko v rokah držimo kavbojke, pletenine ali klasične majice. Da bo tvoja jesenska omara kot se šika, sledi hiter zloži-ali-obesi vodnik.

OBESI

Svila, 100% bombaž, rajon, saten in žametne bluze.
Bluze vedno obesi na obešalnike (obešalniki z žametno prevleko so resnično vredni nakupa in vsakega centa – so močni, oblačila ne drsijo z njih, poleg tega pa tudi dodajo dragoceno vrednost tvoji omari). Ko obešaš srajice z gumbi, poskrbi, da je vsaj zgornji gumb zapet – to ohranja ovratnik brez nadležnih gub.

Hlače in hlačna krila
S ščipalkami na obešalniku pripni hlače v pasu ali robu, tako da visijo navpično v omari ali pa jih prepogni in jih obesi na klasični obešalnik tako, da visijo na pregibu.

Obleke in kombinezoni
Obleke in kombinezoni naj v omari vedno visijo v navpičnem stanju, brez kakršnega koli prepogibanja na pol. Izjema so samo take, ki imajo ogromno okraskov.

Jakne (usnjene, iz semiša,…), plašči in blazerji
Blazerje in udobne jakne lahko obesiš na klasični, tanjši obešalnik, težji zimski plašč pa se bo precej bolj udobno počutil na širšem obešalniku, ki je primeren za hlačne kostime, saj bo zmogel nositi njegovo težo in obdržal obliko.

Elegantna krila
Nagubana krila, svilena krila ter krila iz semiša in usnja obesi na obešalnike s ščipalkami in jih zapni za pas.

ZLOŽI

Puloverji
Tudi na tankih obešalnikih se bo volna, kašmir in angora raztegnila, zato je puloverje vedno bolje zložiti, da ohranijo svojo obliko. V primeru, da je tvoja omara že prenatrpana in lahko samo še obesiš oblačila pa pulover prepogni na pol in namesti obešalnik na pregib.

Krila za prosti čas
Krila iz jeansa, bombažna ali debelih pletenin zloži na polico ali obesi na prečno palico na obešalniku.

Težje hlače
Hlače iz jeansa, rebrastega žameta, usnja ali vojaški “cargo” modeli so iz debelejših materialov, ki bodo obdržali svojo obliko, tudi če jih prepogneš na pol.

Večerne obleke z okraski
Večerno obleko s težjim okrasjem narahlo zloži in obliko bo obdržala bolje, kot če bi visela na obešalniku. Še bolje pa bo, če jo boš ovila tudi v prosojni papir, da se kamenčki ali drugo okrasje ne bo zatikalo v ostala oblačila in jih poškodovalo.

Klasične t-majice
Vse majice z dolgimi in kratkimi rokavi zloži na polico.