Edini pravi način, kako odstraniti praske na sončnih očalih

Sonce na nebu, očala na nosu!

Če si kaj podobna nam, potem sončna očala nosiš skozi celo leto. Ne glede na to ali raje odšteješ več denarja za dizajnerska ali pa si ljubiteljica cenovno ugodnih, nič ni hujšega kot praske na steklih tvojega najljubšega para očal. Hej, nikar jih ne meci stran! S tem trikom boš v le nekaj minutah odstranila vse praske, ki so nastale od peska, slane vode itd.

Potrebuješ:

  • 1-2 jedilni žlici sode bikarbone
  • 2-3 čajne žličke vode
  • 2-3 jedilne žlice zobne paste
  • 1/2 čajne žličke voska za avto

Postopek:

1. Najprej očala popolnoma očisti, da ni na njih nobene umazanije. Nato si pred delom s sodo bikarbono na roke natakni rokavice za enkratno uporabo.
2. V manjši skodelici zmešaj sodo bikarbono z nekaj čajnimi žličkami vode. Zmešaj, da nastane gosta pasta in jo nanesi na stekla (povsod, ne samo na praske). Z majhnimi, krožnimi gibi nežno poliraj stekla. Speri pod vodo in ponovi postopek. To počni toliko časa, dokler ne vidiš več nobene praske.
Kaj pa če praske kar nočejo izginiti?
3. 1-2 jedilni žlici sode bikarbone namesto z vodo zmešaj z nekaj jedilnimi žlicami zobne paste. Obe sestavini vsebujeta majhne abrazivne delce, ki bodo s skupnimi močmi odstranili praske. S krožnimi gibi nežno poliraj stekla in postopek ponovi tolikokrat kot je potrebno.
4. Na koncu zlij malo voska za avto na čisto krpo in s krožnimi gibi spoliraj stekla. Tako boš odstranila še zadnje mikroskopske praske na steklih.
5. Zdaj bi morala tvoja stara očala izgledati kot nova!

Ne spreglej tudi, kateri model sončnih očal boš letošnjo pomlad videvala čisto povsod in zanimiv razlog, zakaj Victoria Beckham vedno nosi sončna očala!