S takšnim (okusnim!) jedilnikom Kourtney Kardashian ohranja top postavo

Nobena skrivnost ni, da je Kourtney Kardashian obsedena z zdravim prehranjevanjem. In ko načrtuje in pripravlja obroke zase in za svoje tri otroke, je 38-letnica nepopustljiva.

Resničnostna zvezdnica je na svoji aplikaciji razkrila, da so njeni družini diagnosticirali občutljivost na koruzo, gluten in mlečne izdelke, zato je njena kuhinja popolnoma brezglutenska in brezmlečna.

 

? on my app

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) on

“Konstantno sem kolebala in bila bitko sama s seboj – zakaj se trpičnim s to dieto? Vedno sem se počutila dobro po uživanju mlečnih izdelkov in glutena, vendar verjamem v to, da imamo eno življenje, ki ga moramo živeti in rada bi ga preživela najlepše kot lahko,” je pojasnila. “Opazila sem veliko pozitivno spremembo v vedenju svojih otrok, ko se držimo brezglutenske in brezmlečne diete.”

Zajtrk je pri nas zelo preprost. Organsko mleko smo zamenjali z domačim mandljevim, organskim kokosovim ali organskim riževim mlekom (vsi imamo seveda različne preference). Vsak dan za zajtrk pojem ali avokadov puding ali pa bananin-špinačni šejk. Moji otroci pa obožujejo vaflje, ki so narejeni iz brezglutenske mešanice (brez mleka), umešana jajca ali kosmiče.”

Za kosilo Kardashianka rada prigrizne “korenje in zeleno s humusom ter brezglutensko tortiljo iz riževe moke z narezanim puranjim mesom ali pa puranje hrenovke – brez kruha. S Penelope tudi obožujeva solate, tako da pogosto pojeva eno za kosilo.”

“Zelo enostavne formule pa se držimo tudi za večerjo in običajno jemo riž ali brezglutenske testenine, zelenjavo kuhano na pari in beljakovine v obliki purana, piščanca ali ribe. Na zalogi imam nekaj receptov, ki jih otroci obožujejo, kot so makaroni s sirom in puranjo slanino, zelenjavni lonec ali maroško obaro – vse brez mlečnih izdelkov ali glutena.”

Pri prigrizkih pa zvezdnica prisega na sveže sadje in zelenjavo, kljub vsemu pa priznava, da se vsak dan tudi malo pregreši s sladkarijami. “Pred kratkim sem odkrila, da je ogromno običajnih sladkarij brez glutena in mlečnih izdelkov. Z Masonom greva v trgovino in nakupiva cel voziček sladkarij. Imajo tudi popolnoma naravne različice bombonov, ki imajo popolnoma enak okus kot klasični žele bomboni,” je svoje navdušenje nad odkritjem s svojimi oboževalci delila Kourtney.