fbpx

Elan ponovno prejel nagradi za najboljše oblikovalske dosežke

Elan je letos v okviru slovenskih nagrad za oblikovanje prejel nagrado za najboljše oblikovalske dosežke za serijo smuči Primetime in jadrnico Elan Impression 43.

Elan, edini globalni proizvajalec smuči, ki že 78 let smuči proizvaja ročno, s 100 % zeleno energijo na eni sami lokaciji v Begunjah, je do sedaj za svoje dosežke prejel številne nagrade. Pred kratkim so v okviru Meseca oblikovanja prejeli nagrado za najboljši oblikovalski dosežek v preteklem letu na področju produktnega oblikovanja. »S serijo Primetime smo začrtali nov pristop do smuči za urejena smučišča, kjer v ospredje postavljamo novo konstrukcijo za boljše vozne zmogljivosti in smučanje z manj napora ter modern oblikovalski slog z veliko svežino. Veseli nas, da je bilo to prepoznano in da smo za serijo Primetime prejeli Oblikovanje leta,« je dejal podpredsednik skupine in direktor zimskošportne divizije Elan mag. Leon Korošec.

Festival Mesec oblikovanja je izvirna platforma za kritično vrednotenje, promoviranje in identificiranje pomembnih dosežkov na področju oblikovanja v Sloveniji, regiji in širše. S slovenskimi nagradami za oblikovanje Mesec oblikovanja kritično vrednoti in promovira relevantne dosežke stroke in opozarja na ustvarjalni oblikovalski potencial. Tako prispeva k dvigu kakovosti oblikovanja v Sloveniji in širi zavest o pomenu dobrega oblikovanja med širšo javnostjo.

Nagrado Oblikovanje leta v okviru slovenskih nagrad za oblikovanje podeljuje strokovna žirija izdelkom, ki so nastali v obdobju zadnjega leta ter po oblikovalskih kriterijih predstavljajo izrazit presežek in odličnost na področju produktnega oblikovanja v Sloveniji.

Elan je za svoje oblikovanje prejel nagrado za najboljše oblikovalske dosežke v preteklem letu na področju produktnega oblikovanja za serijo smuči Primetime in jadrnico Elan Impression 43.

Elan - Modna.si
Nagrajena jadrnica Elan Impression 43 je plod sodelovanja s priznanima Pininfarina in Humphreys Yacht Design

Serija smuči Primetime je svetovno premiero doživela šele pred mesecem dni, zato, kot pravi David Primožič, produktni vodja zimskošportne divizije Elan, jo je ekipa še posebej vesela: »Nagrade so dokaz inovativnosti pri oblikovanju naših izdelkov, pa tudi priznanje načinu razmišljanja in delu Elana. Zelo smo veseli, da nam uspeva dosledno inovirati in oblikovati smuči, ki jih z navdušenjem sprejemajo tako neodvisni strokovnjaki za smučanje, kot tudi naše stranke.«

Nagrajena jadrnica Elan Impression 43 je plod sodelovanja med Elanom ter priznanima Pininfarina in Humphreys Yacht Design: »Jadrnica kot plod sodelovanja velikih oblikovalskih imen in vrhunskega proizvajalca že sama po sebi kliče po izstopanju. Elan Impression 43 pooseblja ravnotežje funkcionalnosti in lepote. Prepoznavni pol-palubni salon in dvignjen strešni del palube dovoljujeta, da se notranjost koplje v sončnih žarkih, hkrati pa omenjeni dejstvi tudi povečujeta prostor in postavljata nov standard estetike v svojem segmentu bark. Paluba je zasnovana z mislijo na prostornost in udobje, oblike pa nakazujejo celostno pojavo ne glede, ali barko opazujemo z nje, ali z obale,« pravi David Rajapakse, vodja marketinga pri navtični diviziji skupine Elan.

Elan smuči - Modna.si
Elan je s serijo Primetime začrtal nov pristop do smuči za urejena smučišča

Elan je sicer nagrado Oblikovanje leta prejel že leta 2017 za smuči Ibex 84 Tactix ter častno priznanje žirije za smuči Amphibio 14 leta 2011, smuči SLX Fusion leta 2013, in za smuči Ripstick Tour 104 v letu 2022. Navtična divizija skupine Elan nagrado za oblikovanje 2021 prejela jadrnica GT6 2022 jadrnica Elan E6. Nagrada za oblikovalski dosežek v preteklem letu na področju produktnega oblikovanja je le ena izmed  nagrad, ki jih je prejela povsem nova serija smuči Primetime. Še pred globalnim lansiranjem je serija prejela prestižne nagrade kot so nagrada ISPO Plus X Award za inovativnost, visoko kakovost, oblikovanje, funkcionalnost in ergonomijo ter Red Dot Design Award. »Oblikovanje leta nam pomeni največ, saj smo bili izbrani na domačih tleh,« je še dodal Korošec.