fbpx

Jesenski recept: Jabolčni obročki v listnatem testu

Ko zunaj zadiši po jeseni, zadiši po njej tudi v naših kuhinjah. S hladnejšim letnim časom, ko listje začne spreminjati barve, nas večina povezuje oranžne buče in pa tudi jabolka. Od jabolčne pite, jabolčnega štrudlja pa do pečenih jabolk, klasični recepti, ki smo se jih že kar malo prenajedli. Zato ti danes predstavljamo zanimiv in enostaven jesenski recept, ki ga je na svojem TikTok profilu @littleblogofvegan objavila Holly Jade.

Jabolčni obročki v listnatem testu so prisrčni na pogled, narejeni iz samo petih sestavin, poleg tega pa tudi enostavni za pripravo.

Jabolčni obročki v listnatem testu

@littleblogofvegan Currently VIRAL for good reason! 🥳A cinnamon sugar apple is wrapped in flakey puff pastry topped with gooey caramel sauce! Vegan, Easy, No-Egg, No-Dairy & Gluten-free option! 🍎🍯 Get the recipe: click the link in my bio or visit thelittleblogofvegan.com #puffpastry #puffpastryrecipe #caramelapple #donuts #fall #falltreats #cozyfood #cozyaesthetic #handpies #puffpastryappledonut #doughnuts #appledessert #foodtok #puffpastryrecipes ♬ Autumn Leaves – Timothy Cole

Sestavine:

  • 2 lista listnatega testa
  • 30 g sladkorja (navadnega ali kokosovega ali eritritola)
  • 2 zvrhani čajni žlički cimeta v prahu
  • 4 velika jabolka
  • rastlinski napitek
  • veganska karamelna omaka (neobvezno)

Priprava:

1. Ventilatorsko pečico segrej na 180°C in dva pekača obloži s peki papirjem.
2. Lista listnatega testa odvij in ju z valjarjem plosko razvaljaj vsakega po enem pekaču, da odstraniš morebitne gube na pecivu.
3. Z rezalnikom za pico ali nožem izreži tanke trakove iz peciva, debeline približno slab centimeter. Iz ostankov peciva z modelčki za piškote izreži liste ali karkoli želiš.
4. V globokem krožniku dobro zmešaj sladkor in mleti cimet.
5. Jabolka operi in vsako jabolko nareži na centimeter debele rezine. Z nožem ali izkoščičevalcem sredice jabolk na sredini izreži kroge. Vsak jabolčni obroček povaljaj v cimetovem sladkorju.
6. Trakove peciva ovij okoli vsake jabolčne rezine, dokler ni jabolko popolnoma prekrito, pri čemer si pomagaj z rastlinskim napitkom/mlekom, da se testo lepo zlepi skupaj.
7. Po vrhu premaži z malo napitka/mleka, nalepi liste ali okraske iz testa (neobvezno) in po vrhu potresi še malo cimetovega sladkorja.
8. Vsako jabolko položi na peki papir tako, da je med dvema jabolkoma dovolj prostora, saj se bo pecivo med peko napihnilo.
9. Postavi v pečico in peci 12-15 minut oziroma dokler niso jabolčni obročki napihnjeni in zlato rjave barve. Ko je pecivo pečeno, ga vzemi iz pečice in pusti, da se ohladi na pladnju, preden ga z lopatko položiš na rešetko, da se popolnoma ohladi.
10. Ko se jabolčni obročki ohladijo in so pripravljeni za uživanje, jih po želji pokapaj s karamelno omako.

Preberi si tudi:
Pečena hruška z medom in gorgonzolo - Modna.si

Slasten poletno-jesenski recept: Pečena hruška z medom in gorgonzolo

Poletje se počasi bliža koncu in le še nekaj dni nas loči od začetka jeseni, zato ti predstavljamo slasten recept, ki združuje sladkobo hrušk, slanost gorgonzole in sladkost…