Elan ustvaril svoje najbolj okolju prijazne smuči

Elan, edina globalna blagovna znamka, ki proizvaja smuči s 100 % zeleno energijo in 100 % v slovenskih Alpah,  praznuje 19. obletnico ženskih smuči in razvoja W Studia ter s ponosom predstavlja družino smuči »We Create«. Edinstveno serijo smuči so ustvarili v sodelovanju z ljudmi, ki nas navdihujejo in ponosno izražajo osebnost, inovacije in ekipni duh smučark.

Elanov W Studio je zavezan k razvoju smuči za ženske, ki omogočajo popoln izkoristek tehnologije in inovacij na snegu in smučarkam dajejo vse, kar potrebujejo za najboljše dni na snegu.

Slogan “Mi ustvarjamo” združuje ljudi, ki inspirirajo. Je letni projekt, v katerega Elan povabi izjemne ženske, ki izrazijo svojo kreativnost in navdihujejo s svojim sporočilom. Letos so sklenili sodelovanje z uspešno francosko podjetnico Justine Hutteau. Tokrat bo v ospredju pripoved zgodbe o najbolj okolju prijaznih smuči, ki je bila kadarkoli narejena v Elanu.

Revija Forbes je Justine Hutteau uvrstila med najbolj vplivne ženske v Franciji - Modna.si
Revija Forbes je Justine Hutteau uvrstila med najbolj vplivne ženske v Franciji

Revija Forbes je Justine Hutteau uvrstila med najbolj vplivne ženske v Franciji. Številne posameznice in posameznike po celem svetu je navdihnila s svojo okolju prijazno blagovno znamko kozmetičnih izdelkov Respire. Z ambicioznim projektom je pričela leta 2018, s skupinskim financiranjem kampanje, kjer je zbrala sredstva za lansiranje prvih 300 stekleničk deodoranta, dve leti pozneje pa je bilo pod njeno linijo izdelkov prodanih že kar dva milijona produktov. Justine in njena linija izdelkov Respire sta zavezani naravni, veganski, ekološko odgovorni osebni negi, z motivom “Vaše telo je čarobno”. Justine črpa navdih za svojo poslovno rast v strasti do športa, še posebej do teka čez drn in strn, ki ji je prinesel neverjetne rezultate.

“Za mene trajnost pomeni zavedanje, da imajo naša dejanja vpliv na planet, na Zemljo, in zato smo dolžni delovati odgovorno” je dejala Justine Hutteau o razvoju njene trajnostne zgodbe.

Zgodba o najbolj okolju prijaznih smučeh, ki so bile kadarkoli ustvarjene v Elanu: WILDCAT 82 X JUSTINE HUTTEAU

Nove smuči Wildcat 82 x Justine Hutteau so zasnovane po trajnostnem konceptu, kjer se je Elan lotil razvoja proizvodnje visoko učinkovitih smuči z okolju še bolj prijaznimi materiali. Njihove lastnosti zajemajo konstrukcijske in oblikovalske elemente, ki zagotavljajo proizvodnjo smuči z večjo okoljsko odgovornostjo. Digitalno natisnjena grafika je transparentna, brez odvečnega črnila in brez odpadkov iz hlapnih organskih spojin, hkrati pa omogoča vpogled v leseno sredico, ki izvira iz preverjenih in trajnostnih virov lesa. Prvič v zgodovini so barvne stranice smuči kombinirane z ostanki materiala za stranice drugih smuči, lahki vstavki Vapor iz materiala Armacell so izdelani iz recikliranih PET steklenic.

»Ponosna sem, da delujemo okoljsko zavedno in da celo podjetje stremi k vsakodnevnim izboljšavam, na vseh področjih trajnostnega delovanja, kar prinaša izredne rezultate. Sodelovanje z Justine, je res čudovita zgodba, prav tak pa je tudi skupni proizvod, smuči Wildcat 82 x Justine Hutteau za katere verjamem, da bodo inspirirale mnoge smučarke,« je povedala direktorica blagovne znamke Elan Melanja Korošec.

Vse te nestandardne inovacije pri izdelavi smuči so ustvarile produkt, ki povezuje filozofijo obeh blagovnih znamk, Elan in Respire, ki ju združuje okoljska odgovornost in prizadevanje za prihodnost brez odpadkov.

Vsak kos opreme, ki nosi ime Elan, je zagotovilo za trajno kakovost in zavezo trajnostnemu spoštovanju okolja. Elanova trajnostna naravnanost je globoko zakoreninjena vrednota in odgovornost, ki že od samega začetka oblikuje Elanov poslovni duh in usmerja proizvodne metode. Danes je Elan edino svetovno podjetje za proizvodnjo smuči, ki 100-odstotno uporablja zeleno električno energijo in lahko zagotovi, da so vsi izdelki oblikovani, razviti, ročno izdelani in preizkušeni na eni sami lokaciji v slovenskih Alpah, s poudarkom na trajnosti dobavne verige, saj 99% surovin za izdelavo smuči prihaja iz Evropske unije, od tega skoraj 86% iz območja največ 400 kilometrov od tovarne Elan.

Številne posameznice in posameznike po celem svetu jeJustine Hutteau navdihnila s svojo okolju prijazno blagovno znamko kozmetičnih izdelkov Respire - Modna.si
Številne posameznice in posameznike po celem svetu jeJustine Hutteau navdihnila s svojo okolju prijazno blagovno znamko kozmetičnih izdelkov Respire

S pogledom v prihodnost Elan ne želi samo oblikovati smuči prihodnosti, ampak tudi prihodnost smučanja, s spoštovanjem in varovanjem okolja, ki ga ceni.

Elan daje navdih smučarjem po celotnem svetu, da lahko na prostem, v hribih in gorah raziskujejo čudovit dan, znova in znova. Ko smučarski  način življenja sreča prijatelje in družino, so kot pravi njihovo gibanje “Always Good Times”. To je bistvo smučanja in jedro Elana.

Spremljajte @elanskis na Instagramu in se to zimo pridružite gibanju Always Good Times.