Enostaven trik, kako med sprehodom pokuriti več kalorij

Vsakodnevni sprehodi so bili za marsikoga svetla točka dneva v času karantene. Zdaj, ko počasi prihajajo toplejši dnevi, pa si boš zagotovo te sprehode želela še nekoliko podaljšati, da boš lahko uživala v toplem soncu.

Ampak, če si želiš med naslednjim sprehodom pokuriti še nekoliko več kalorij, ti bo ta enostaven trik prišel še prav.

Zdravilne koristi hoje so resnično neskončne. Je neverjetno koristna za vse, od znižanja krvnega tlaka do izgube teže, poleg tega pa je tudi enostaven način rekreacije brez strahu pred poškodbami, ki se lahko pripetijo pri katerih drugih športih. In ne le to, hojo lahko izvajaš na nepteto načinov: sprehajaš se lahko sama med poslušanjem glasbe, lahko se sprehajaš v paru ali pa izvajaš intenzivnejšo intervalno vadbo hoje, da resnično poženeš kri po žilah.


Ampak kako pa lahko poskrbiš, da med sproščenim sprehodom pokuriš nekaj dodatnih kalorij? Odgovor je preprost: osredotoči se na krajše korake. Za to boš morala porabiti več energije, da se boš odrivala naprej, kar bo posledično povečalo tvoj srčni utrip in ti pomagalo, da boš medtem pokurila več maščob. Poleg tega pa se boš tudi bolj zavedala svoje intenzivnosti.

Pogosto ljudje med sprehodi delamo počasnejše in daljše korake, da prihranimo čim več energije. Kar je povsem logično, ampak ko želiš s hojo hujšati, je korake potrebno le malo skrajšati, razlika pa bo ogromna!

Vse pravice pridržane © 2022 Modna.si