Enostavni riževi zvitki z mandljevo tamari omako
Si v restavraciji že kdaj naročila zvitke narejene z riževim papirjem? So okusni, kajne? Da jih boš lahko večkrat jedla v udobju lastnega doma, saj jih je resnično preprosto narediti, ti danes razkrivamo recept za veganske riževe zvitke, ki jih pomakaš v božansko mandljevo tamari omako. Nenormalno okusno, enostavno za pripravo in zelo poceni!
Veganski riževi zvitki z mandljevo tamari omako
Sestavine:
Za zvitke:
- 12 riževih papirjev
- 3 srednje velike avokade, narezane na rezine po širini
- 3 srednje velika korenja, narezana na julienne – zelo tanke trakce
- 250 g riževih rezancev
- 1 skodelica koriandra, nasekljanega
- 1 skodelica mete, sesekljane
- prepražena sezamova semena, za posip
Za mandljevo omako:
- 1/3 skodelice mandljevega masla
- 2 žlici kisa iz rjavega riža (lahko tudi iz belega)
- 1 čajna žlička sezamovega olja
- 2 jedilni žlici tamarija oz. sojine omake
- 1 čajna žlička ingverja v prahu
- 1 čajna žlička mletega česna
- 3 čajne žličke medu (ali javorjevega sirupa
- 3-4 jedilne žlice limetinega soka
1. Skuhaj riževe rezance po navodilih na embalaži.
2. Medtem zmešaj vse sestavine za mandljevo omako v gladko zmes.
3. Rižev papir pomoči v skledo s toplo vodo za 10-20 sekund oz. dokler se ne zmehča. Položi ga na vlažno brisačo in malo popivnaj.
4. Na sredino lista položi 1/4 rezin od enega avokada, malo korenja, koriandra, mete in riževih rezancev. Pokapaj z 2-3 čajnimi žličkami mandljeve omake.
5. Konca na nasprotnih straneh zapogni navznoter, nato pa zavitek čvrsto zavij, da so sestavine v notranjosti tesno skupaj. Ponovi postopek pri vseh zvitkih.
6. Zvitke postrezi s preostalo mandljevo tamari omako in vse skupaj potresi s prepraženimi sezamovimi semeni.