Fit recept: Nadevana jajca s humusom
Cooking LSL
Enostaven in okusen recept, ki je veliko bolj zdrav od klasične različice!
Ko pomisliš na nadevana jajca, je prva asociacija zelo verjetno ogromno majoneze. Že res, da je prav ta sestavina zaslužna za izjemen okus, vendar jo lahko enostavno nadomestiš z zdravim humusom, ki se prav tako odlično poda k rumenjakom. Poleg tega pa po nadevanih jajcih s humusom ne boš imela težkega občutka v želodcu, tudi če poješ kakšnega več!
Nadevana jajca s humusom
Sestavine:
- 6 trdo kuhanih jajc
- 1/4 skodelice humusa
- 1/4 čajne žličke soli
- 1/4 čajne žličke popra
- 1/2 čajne žličke jabolčnega kisa
- neobvezno: 2 čajni žlički gorčice
- neobvezno: kajenski poper za okras
Priprava:
1. Jajca po dolžini razpolovi. Odstrani rumenjake in jih polagaj v skledo.
2. Rumenjakom dodaj humus, gorčico, sol, poper in kis. Dobro premešaj.
3. Z zmesjo napolni vrečko za dekoriranje.
4. Zmes nežno stiskaj v vdolbinice beljakov.
5. Okrasi s kajenskim poprom.