Hitro in zdravo: Guacamole solata s kvinojo
Enostavna, hitro narejena in z beljakovinami bogata solata (zahvaljujoč kvinoji in fižolu). Če imaš kvinojo že skuhano, potem bo solata na mizi v vsega skupaj desetih minutah!
Guacamole solata s kvinojo
Sestavine (za 4 osebe):
- 1 skodelica kvinoje; oprana
- 2 avokada; prepolovljena in z odstranjeno peško
- 1/2 manjše čebule; drobno sesekljane
- 1/2 skodelice sesekljanega svežega koriandra
- 2 jedilni žlici sveže stisnjenega soka limete
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 425-gramska pločevinka črnega fižola
- 1 skodelica češnjevega paradižnika; razrezani na četrtine
- ekstra deviško oljčno olje; za preliv
- zelena solata
- mlet česen
- pekoča omaka
- limeta; razrezana na četrtine
Priprava:
1. Kvinojo pripravi po navodilih na embalaži. Počakaj, da se ohladi na sobno temperaturo.
2. Pri vsaki avokadovi polovici z nožem zareži v meso tako, da narediš kvadrataste koščke, nato pa izdolbi meso z žlico v večjo posodo. Na grobo zmečkaj pol avokada z vilico, da ostane še veliko celih kosov. Vmešaj čebulo, koriander, sok limete in sol.
3. Nežno vmešaj fižol, paradižnik in kvinojo. Poskusi in prilagodi začinjenost po svojem okusu ter pokapaj z olivnim oljem.
4. Postrezi na posteljici solate, pokapaj s čili omako in dodaj četrtino limete.