Hujšanje: Internet obseden s shujševalnim trikom, ki pretenta tvoje možgane

Brez omejevanja kalorij!

Začetek poti proti izgubi teže pogosto vključuje kombinacijo premišljenega prehranjevanja, vadbe in sprememb življenjskega sloga. Eden od zanimivih vidikov shujševalnega procesa pa je tudi razumevanje, kako lahko določeni triki vplivajo na možgane ter ustvarjajo občutek sitosti tudi pri manjšem vnosu kalorij.

Uporabnica TikToka Kols, ki ima na svojem profilu @healthkols več kot 442.000 sledilcev, s katerimi deli svojo pot “realističnega hujšanja”, je pred kratkim delila viralni videoposnetek, ki prikazuje njeno tehniko, s katero pretenta svoje možgane, da verjamejo, da je zaužila večjo količino hrane, kot je dejansko je, kar ji omogoča, da izkusi večji občutek sitosti.

Svoje naročilo hrane na dom je iz embalaže pretresla v veliko skledo, saj ima potem občutek, da je pojedla več hrane in posledično poteši apetit. Video je začela s priznanjem, da ji ta trik pomaga pri zaužitju manj kalorij, čeprav za njim ni nobene znanstvene razlage: “Če se prenajedate, je to namig za vas. Za tem ni nobene znanosti, v resnici ni nobenega razmišljanja. Ampak, prisežem, ko svojo redno porcijo hrane dam v veliko skledo, mi daje občutek, kot da jem v srednjeveških časih.”

@healthkols CHIPOTLE WEIGHT LOSS HACK🚨 guys am i insane for this? like seriously this is my favorite thing to do… #weightlossforwomen #weightlossforbeginniners #startlosingweight #weightloss ♬ original sound – Kols 🫶🏼🤍 Realistic Fitness

Številni so v komentarjih triku prikimali, nekateri pa so opomnili, da obstaja tudi trik, da si hrano naložiš v manjšo posodo, saj naj bi na ta način pojedli manj. Kols je odgovorila, da ta trik zanjo ni deloval, saj s hrano v manjši posodi ni imela občutka, da je pojedla veliko hrane, ki bi jo nasitila.