Hujšanje: Kateri čips lahko ješ vsak dan za izgubo teže

Eden najtežjih delov hujšanja je običajno slovo od številnih najljubših prigrizkov. Čeprav obstaja veliko zdravih prigrizkov, ki lahko pomagajo pri izgubi teže, pa ne moremo zanikati dejstva, da večina najbolj priljubljenih (in najokusnejših) pogosto povzroči povečanje telesne mase. To je običajno posledica dejstva, da vsebujejo veliko kalorij in malo hranilnih snovi. Eden največjih krivcev za to je vedno slasten krompirjev čips. Kaj pa, če ti povemo, da obstaja okusen, hrustljav čips, ki ti dejansko lahko pomaga pri izgubi teže?

Obstajata kar dav različna čipsa, ki sta lahko, če ju seveda uživaš v zmernih količinah, dejansko zdrava zamenjava za običajni krompirjev čips. To sta zelenjavni čips in čips iz sladkega krompirja.

1. Zelenjavni čips

Zelenjavni čips - Modna.si
Zelenjavni čips (Foto: Envato Elements)

Nobena skrivnost ni, da je zelenjava ključni del zdrave prehrane. In čeprav je brez dvoma ne smemo v večini zaužiti v obliki čipsa, je zelenjavni čips zagotovo bolj zdrav kot slan krompirjev čips s praznimi kalorijami.
Zelenjqvni čips je običajno narejen iz listnate ali korenaste zelenjave, kot so listnati ohrovt, špinača, korenje in rdeča pesa, ki mu dajejo dodana hranila in vitamine. Ta čips je običajno posušen, pečen ali ocvrt na zraku, zaradi česar je nizkokalorična izbira. Lahko si ga naredimo celo sami doma.

2. Čips iz sladkega krompirja

Čips iz sladkega krompirja - Modna.si
Čips iz sladkega krompirja (Foto: Envato Elements)

Sladki krompir je v današnjem času izjemno priljubljen. Poln je koristi za zdravje in posledično bolj zdrav čips kot iz navadnega krompirja. Ta celoletna zelenjava vsebuje veliko vlaknin in ogljikovih hidratov, kar ti lahko pomaga, da ostaneš dlje časa sita, kar lahko zmanjša skupni vnos kalorij.
Tako kot zelenjavni čips lahko tudi čips iz sladkega krompirja pripraviš sama doma, kar bo še bolj zdrava možnost od tistega iz trgovine.

Seveda je najboljši način, da zelenjavo (krompir in ostalo) uživamo v njeni izvirni obliki, namesto predelane v vrečkah, kar pomeni, da tudi tega zdravega čipsa ne bi smeli uživati v pretiranih količinah – vse v zmernih količinah! Vendar pa je v kombinaciji z drugimi zdravimi navadami zamenjava klasičnih, ultra predelanih prigrizkov za te alternative eden od načinov za doseganje zdravega telesa.

Preberi si tudi:
Beljakovinski piškoti za hujšanje - Modna.si

Piškoti iz TEH dveh sestavin so najboljši za hujšanje!

Le kdo ne mara piškotov? Priležejo se zjutraj, za malico, po kosilu, kot prigrizek ali pa po večerji. Uživaš jih lahko samostojno, pomakaš v čaj/kavo, postrežeš ob sladoledu…