Hujšanje: Kateri vitamini najbolj pospešijo izgubo teže

Včasih delaš vse stvari pravilno – telovadiš, uživaš zdravo hrano, dovolj spiš – vendar kljub vsemu ne opaziš vidnejšega (ali dovolj hitrega) napredka. Poznamo rešitev! Povečanje vnosa določenih vitaminov spodbudi tvoje telo k hitrejši izgubi kilogramov. In to so…

Vitamin D

Če telo ne dobi zadostne količine “sončnega” vitamina, je to zelo verjeten razlog, da se številka na tehtnici nikamor ne premakne. Raziskovalci z univerze v Minnesoti so odkrili, da če so prekomerno težke ženske in moški imeli v krvi višje ravni vitamina D pred začetkom diete, so potem na dieti izgubili več kilogramov. Kdo bi si mislil, da lahko (varno) sončenje koristi hujšanju? Ne spreglej pa tudi, katera živila vsebujejo največ sončnega vitamina!


Vitamin C

Vitamin C ima to sposobnost, da maščobo pretvori v energijo. Raziskovalci z univerze v Arizoni so ugotovili, da so rekreativci, ki so zaužili 500 mg vitamina C, pokurili več maščob kot tisti, ki niso zaužili tolikšne količine vitamina C. Pomembno je, da uživaš dovolj sadja in zelenjave, občasno pa lahko vzameš tudi tableto ali kapsulo vitamina C.

Kalcij

In nenazadnje, kalcij. Britanska študija je pokazala, da so prekomerno težke ženske, ki so zaužile 1200 mg kalcija na dan, izgubile slabih 6 kilogramov več kot tiste, ki so uživale placebo. Raziskovalci domnevajo, da je to zato, ker kalcij ustvari občutek sitosti in se posledično zaradi tega ne prenajedamo. Priporočen odmerek je 1000 mg kalcija na dan, ki pa ga razdeli na dva dela, saj lahko tvoje telo naenkrat absorbira zgolj 500 mg kalcija.

Vitamin D, C in kalcij so torej lahko odgovori na tvoje težave pri hujšanju!

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry