Domov » Moda & stil » Je Marc Jacobs na letošnjem NYFW želel škodovati Rihanni?

Je Marc Jacobs na letošnjem NYFW želel škodovati Rihanni?

Moda & stilVIP
Je Marc Jacobs na letošnjem NYFW želel škodovati Rihanni?
📷 Profimedia

Razpravljanje o oblačilih za pomlad/poletje 2019 je zasenčil škandal!

Navzven dodelan in spoliran newyorški teden mode pa v sebi skriva nič kaj elegantno resnico – pogosto poln potu, panike in vsekakor dramatičnosti. Vendar pa modni navdušenci in povabljenci na revijo že dolgo (ali morda celo nikoli) niso doživeli česa takšnega, kar se je zgodilo nedavno.

Preteklo sredo zvečer se je zaključil letošnji newyorški teden mode. Zaključek naj bi bil pompozen z modnima revijama Marca Jacobsa in Rihanne. Običajno je bila revija Jacobs-a veliki finale modnega tedna v New Yorku s šovom ob 18. uri, letos pa je prišlo do sprememb, saj je pevka Rihanna za predstavitev svoje Savage x Fenty kolecije spodnjega perila za pomlad/poletje 2019 izbrala uro 19:30, zaradi česar je posledično ona zaključila letošnji newyorški teden mode.

Jacobs sicer še ni podal nobene izjave, vendar so se pri njegovi modni reviji dogajale precej neobičajne stvari. Modni oblikovalec, ki je znan po svoji izjemni točnosti, je modno revijo začel s kar 1-urno in 26-minutno zamudo, torej le 4 minut prej, kot se je začela Rihannina modna revija, zaradi česar so morali povabljenci na obe reviji izbirat med eno in drugo, saj zaradi Jacobsove zamude niso mogli obiskati obeh.

Mnogi so prepričani, da je Jacobs to naredil namenoma, da bi Rihanni odvzel mesto finalnega modnega šova in če je to res, je s to potezo očitno bolj škodil sam sebi, saj je imel v prvi vrsti ogromno praznih sedežev. Modni uredniki, navdušenci in zvezdniki so se, kot dokazuje spodnja fotografija, v večini odločili, da si raje ogledajo Rihannino modno revijo.

Če je modni oblikovalec to res naredil namenoma, je s tem pustil čakati nekaj najbolj znanih zvezdnikov in modnih urednikov, med drugim Nicki Minaj, Emily Ratajkowski in urednica revije Vogue Anna Wintour.

Kaj je bilo krivo, da je Jacobs, ki je vedno točen kot švicarska ura, svojo modno revijo začel s takšno zamudo, je zaenkrat še zavito v tančico skrivnosti. AP naj bi poročal, da je Jacobsova ekipa za zamudo okrivila napačno dostavo oblačil, Emilia Petrarca, ki piše za The Cut, pa je zapisala, da je “videla, kako so v zakulisje nosili šivalne stroje, ko bi se morala modna revija že začeti.”