fbpx

Je mleko brez laktoze bolj zdravo zate?

Že več let se razprava vrti okoli tega ali so mleko in mlečni izdelki na splošno sploh zdravi za nas. Nekateri trdijo, da je mleko zelo pomemben vir kalcija, ki ga potrebujemo za močne kosti in zobe, medtem ko drugi opozarjajo, da se kravje mleko poigrava z našimi hormoni, kar posledično povzroča številne zdravstvene težave. Pa lahko sploh na kakršenkoli drug način dobiš vse koristi mleka, ne da bi ti bilo treba uživati mleko in mlečne izdelke?

Po mnenju nutricionistov dejansko lahko in še veliko bolj zdravo je. Mleko brez laktoze in navadno mleko vsebujeta ista hranila, le da je laktoza glavni povzročitelj krčev v trebuhu. Uživanje klasičnega mleka z laktozo lahko doječim materam celo povzroči nekaj težav pri dojenju. Kakorkoli, obe vrsti mleka bosta tvoje telo oskrbeli z istimi hranili, vendar pa raje izberi rastlinsko mleko brez laktoze, da se izogneš kakršnimkoli zdravstvenim težavam. Izbiraš lahko med sojinim, riževim, mandljevim, kokosovim in celo konopljinim mlekom.

Preberi si tudi:
8 najboljših virov kalcija, ki niso mlečni izdelki

8 najboljših virov kalcija, ki niso mlečni izdelki

Vse od otroških pa do najstniških let so ti doma govorili, da moraš uživati mleko, jogurt in sir, če želiš imeti zdrave in močne kosti, ker, saj veš,…