Domov » Lepota & zdravje » To je negativna posledica uporabe retinola, za katero ti nihče ne pove

To je negativna posledica uporabe retinola, za katero ti nihče ne pove

Lepota & zdravjeNega
To je negativna posledica uporabe retinola, za katero ti nihče ne pove
📷

Obstaja toliko različnih izdelkov, ki lahko naredijo čudeže na tvoji koži – na primer, da omilijo akne in gubice. In ena od najbolj pogostih sestavin, ki jo imajo vsi ti izdelki skupno, je retinol.

Retinol zmanjša videz finih linij in globokih gub tako, da kožo pomladi s tvorbo kolagena. Dokazano je bilo, da pospeši obnavljanje kožnih celic in s tem izenači ten polti ter celo odmaši pore, zarad česar izgledajo manjše, omili pa tudi akne.

(Shutterstock)

Čeprav o koristih retinola v zadnjem času na veliko pišejo vsi mediji, pa bi morala pred prvo uporabo retinola poznati tudi njegovo negativno posledico, na katero te le redko kdo opozori.

Navkljub vsem pozitivnim koristim za kožo, pa jo retinol naredi ekstremno občutljivo na sonce. Se spomniš, ko smo rekli, da spodbuja obnavljanje kožnih celic? No, prav ta “nova koža” je ekstremno občutljiva in je ne bi smela direktno izpostavljati soncu. Če izdelke z retinolom nanašaš zvečer pred spanjem tudi v poletnem času (čeprav ti to odsvetujemo), potem poskrbi za res kvalitetno zaščito pred soncem, ki te ščiti tako pred UVA kot tudi UVB žarki in naj ima vsaj zaščitni faktor 30 ali še bolje 50.

Ne spreglej tudi, kateri izdelek za nego kože ti povzroča več škode kot koristi in katere 4 stvari ženske z lepo kožo delajo drugače!