Je tvoja koža suha? Potem nikar ne uživaj teh živil!

Zimske razmere lahko ustvarijo katastrofo na občutljivi koži. V poplavi najrazličnejših negovalnih izdelkov je precej težko ugotoviti, kaj bi morale (in česa ne) nanašati na svojo kožo. Naj te pomirimo. Lepotni izdelki bi te morali še najmanj skrbeti, saj je veliko bolj pomembno to, kaj vnašaš v svoje telo.

Ker si želimo, da bi izgledala najbolje kot lahko, ti v nadaljevanju razkrivamo, katera živila bi morala čim prej črtati iz svoje prehrane, če si želiš svežo in sijočo kožo.

Sladkor

Sladkor je najhujši povzročitelj suhe kože, saj slabi kolagenske vezi. Včasih lahko zaužiješ ogromno sladkorja, pa se tega v resnici sploh ne zavedaš (sladkor je lahko prisoten tudi v slanih jedeh, saj jim izboljša okus).

Predelani ogljikovi hidrati

Čipsi in smokiji so absolutno prepovedani, če si želiš čisto in sijočo polt. Tako kot sladkor, tudi predelani ogljikovi hidrati poškodujejo kolagenske vezi, ki pa so ključnega pomena za zdrav videz kože.

Živila z visokim glikemičnim indeksom

Podobno kot predelani ogljikovi hidrati, lahko živila kot so sladki kosmiči, bel kruh, bel riž in celo koruzni sirup povzročijo izsušeno kožo. Živila z visokim glikemičnim indeksom povzročijo, da sladkor v krvi na hitro naraste, kar pa posledično vpliva na kožo, ki zaradi tega izgublja svojo elastičnost. Naredi si uslugo in se raje drži polnozrnatih izdelkov, zaradi katerih boš zadovoljna tako s svojo postavo kot tudi kožo.

Hitra hrana

Ne samo, da hitra hrana škodi tvoji postavi, amak tudi izsušuje tvojo kožo.

Ne spreglej tudi, zaradi katerih živil se bo tvoja koža hitreje starala in kako zmagati v boju proti suhi koži!