Je za znake staranja morda kriv tvoj parfum?

Pozor, napačna uporaba parfuma lahko povzroči starostne pege in pigmentacijo!

Za znake stranja, ki se prezgodaj pojavijo na tvoji koži, je lahko kriv tvoj parfum. Ja, tvoj najljubši vonj ti lahko povzroča pigmentacijo, še zlasti pa starostne pege na predelu vratu. Te zanima, kako se izogniti neželenim posledicam, ki jih lahko parfum povzroči tvoji koži?

Kako lahko parfum negativno vpliva na tvojo kožo?
Ko ga posprejaš neposredno na kožo, parfum deluje tako agresivno, da onesposobi njeno sposobnost varovanja kože pred škodljivmi UV žarki. To pomeni, da s parfumom prekrita koža postane bolj dovzetna za poškodbe sonca in starostno pigmentacijo.

Sta v nevarnosti tudi dekolte in vrat?
Na žalost je pozicija dekolteja takšna, da je neposredno izpostavljen škodljivim sončnim žarkom, koža na vratu pa je bližje kostem in tudi tanjša, kar pa pomeni, da UV žarki hitreje prodrejo skozi in povzročijo hujše poškodbe. To je tudi razlog, zakaj imajo starejše dame vrat in dekolte zelo pogosto prekrita s pigmentnimi madeži.

Kako lahko zaščitim svojo kožo?
Kremo z zaščitnim faktorjem bi morali redno nanašati na obraz, vrat in tudi dekolte, zaščititi pa te mora tako proti UVB (opečenost) kot tudi proti UVA (staranje) žarki.

Kje je varno posprejati parfum?
Najbolj varno ga je posprejati po oblačilih. Zelo priljubljeno področje za sprejanje parfuma je tudi na notranjo stran zapestja, ki pa je tudi precej varno, saj je to področje zelo redko neposredno izpostavljeno soncu.

Preberi si tudi:
Zakaj se ljudje naparfumirajo pred spanjem? - Modna.si

Zakaj se ljudje naparfumirajo pred spanjem?

Parfum za v posteljo? Verjetno se tudi ti sprašuješ, zakaj bi se sploh kdo naparfumiral, predno gre spat. Ampak, to sploh ni tako nenavadna praksa, kot se ti…