Jesenski okusi: Zdravi polpeti iz oranžne buče

Polpeti iz oranžne buče so bolj enostavni za pripravo, kot si misliš, so nizkokalorični in izjemno hrustljavi. Odlični kot zdrava priloga ali prigrizek pred televizijo.

Zdravi polpeti iz oranžne buče

Sestavine:

  • 1 maslena buča (1.4 kg); olupljena in razrezana
  • 1/3 skodelice moke po želji
  • 2 stroka česna; zmleta
  • 2 veliki jajci; stepeni
  • 1/2 čajne žličke suhega timijana
  • 1/4 čajne žličke suhega žajblja
  • ščep muškatnega oreščka
  • sol
  • poper
  • 2 jedilni žlici kokosovega olja

Priprava:

1. V večji posodi zmešaj bučo, moko, česen, jajca, timijan, žajbelj in muškatni orešček. Po okusu začini s soljo in poprom.
2. V ponvi na srednjem ognju segrej kokosovo olje. Z jedilno žlico zajemi maso in jo položi na ponev ter splošči. Hkrati lahko pečeš več bučnih polpetov. Peci jih približno 2 minuti, dokler se ne obarvajo zlato-rjavo, nato jih obrni in peci še 1-2 minuti.
3. Takoj postrezi.

Jesenski okusi: Zdravi polpeti iz oranžne buče
(Damn Delicious)

Če si ljubiteljica bučnih jedi, potem moraš poskusiti tudi jesensko rižoto z masleno bučo, vegetarijanski wellington ter presno in vegansko bučno pito!