Domov » VIP » Justin Bieber res kriv za uničenje kanjona na Islandiji?

Justin Bieber res kriv za uničenje kanjona na Islandiji?

VIP
Justin Bieber res kriv za uničenje kanjona na Islandiji?
📷 Profimedia

Nedavno so zaprli slikovito kanjonsko pot na Islandiji, kar naj bi bila Justinova krivda!

Justin Bieber je leta 2015 na slikovitem Fjaðrárgljúfur kanjonu na Islandiji posnel videospot za pesem “I’ll Show You”, predstavnik islandske agencije za okolje pa je zdaj obtožil pevca, da je njegov videospot povzročil ogromen pritok obiskovalcev v prej precej nepoznan kanjon.

Povečanje števila turistov je, kot poroča Lonely Planet, “povzročilo opustošenje na njegovi krhki vegetaciji” in prisililo lokalne oblasti, da ga zaprejo. Kanjon bo za obiskovalce zaprt do junija, z upanjem, da si bodo poti in vegetacija nekoliko opomogle.

Vendar pa so na islandski agenciji za okolje spregledali eno zelo pomembno dejstvo. Ni le Justin kriv za povečan pritok turistov na kanjon Fjaðrárgljúfur. Po mnenju NBC-ja je zadnja sezona serije Igra prestolov (Game of Thrones) prav tako vsebovala posnetke tega kraja, kar bi dejansko lahko bil vzrok za nenadno povečanje obiskovalcev. Konec koncev si je samo pretekli teden Igro prestolov ogledalo kar 12,5 milijona ljudi, tako da je serija brez dvoma zelo priljubljena.

Če vprašaš nas, Justin lahko prevzame le majhen delček krivde, v večji meri pa je za povečan obisk zagotovo kriva ena od najbolj gledanih serij.