Domov » Lepota & zdravje » Presenetljiv opozorilni znak, da se tvoji lasje morda redčijo!

Presenetljiv opozorilni znak, da se tvoji lasje morda redčijo!

Lepota & zdravjeNega
Presenetljiv opozorilni znak, da se tvoji lasje morda redčijo!
📷 Pexels

Zagotovo nisi pomislila nanj!

“Redčenje” in “lasje” sta dve besedi, ki si ju nikoli ne želimo videti ali slišati skupaj. Že res, da se z redčenjem las slej ko prej srečamo vsi, ampak kasneje kot se to zgodi, bolje je.

Opozorilni znaki so običajno očitni, ampak ko govorimo o redčenju las si absolutno želiš ukrepati še preden začneš v odtoku opažati nenormalne količine izpadlih las. Obstaja ključni opozorilni znak, na katerega moraš biti pozorna, če želiš še pravočasno preprečiti prekomerno izpadanje.

Presenetljiv opozorilni znak
Uporabljaš v zadnjem času suhi šampon pogosteje kot običajno? Si moraš bolj pogosto umivati lase? Če se ti zadnji čas lasje bolj mastijo kot ponavadi je to znak, da se tvoji lasje morda redčijo. Mogoče se sliši čudno, ampak če sestaviš sestavljanko, je zadeva precej logična. Če tvoje lasišče proizvede enako količino olja, las na lasišču pa je manj, bodo tí prej mastni, zato bodi vsekakor pozorna na pogostost uporabe suhega šampona. In če misliš, da je nekaj na tem, beri naprej za najboljše načine, kako ustaviti izpadanje.

Vitamini za lase
Prava kombinacija antioksidantov, hranil in zdravih maščob lahko zopet oživi poškodovane lase. Ko gre za prehranske dodatke, je ključnega pomena to, da jih res redno jemo. Nobenih vidnih rezultatov ne bo, če boš vitamine jemala vsak drugi dan ali pa ko se pač spomniš na njih.

Bi za gostejše lase raje poskrbela z naravnimi živili? To so najboljša za zdrave, goste in sijoče lase.

Masiranje lasišča z ricinusovim oljem
Če so ti ljubša domača sredstva pa poskusi z masažo, ki poveča prekrvavitev lasišča in tako stimulira lasne mešičke. Za še večji učinek pri masaži uporabljaj ricinusovo olje, ki je polno beljakovin, vitaminov in hranilnih snovi, ki bodo prodrli v lasišče in spodbudili lase k rasti.
Ker si verjetno nimaš časa vsak dan umivati las (to tudi nikakor ni priporočljivo) ti svetujemo, da oljno masažo izvajaš takrat, ko si imaš namen potem umiti lase, ostale dni pa uporabiš masažni pripomoček za masiranje lasišča, ki hkrati deluje tudi sproščujoče (sploh če te z njim masira kdo drug!).

Ne spreglej receptov za super smutije proti izpadanju las!