Kaj je Oatzempic? Najnovejši shujševalni trend iz 2 sestavin

TikTok je prevzel nov trend hujšanja. Uporabniki prisegajo na preprost zvarek z imenom ‘oatzempic’ (“oat” po angleško pomeni oves, “zempic” pa je okrajšava za priljubljeno shujševalno drogo Ozempic) za pomoč pri hujšanju. Iz samo sveh osnovnih sestavin – ovsa in limete – plus vode, je ta mešanica navdušila uporabnike družbenih omrežij, saj naj bi omogočala impresivne rezultate izgube teže v kratkem času. Ampak ali res deluje ali je to le še ena modna muha?

Recept za oatzempic ne bi mogel biti enostavnejši: 1/2 skodelice ovsa, sok 1/2 limete in skodelica vode zmiksani v blenderju.

Zagovorniki napitka menijo, da lahko vsakodnevno uživanje te pijače vodi do znatne izgube teže, pri čemer se nekateri celo pohvalijo, da so izgubili do 18 kilogramov v dveh mesecih. Toda kaj je resnica za temi trditvami?

Uporabnik TikToka @chorroking, je dokumentiral svoje oatzempic popotovanje in zagotovil vpogled v njegov napredek pri hujšanju. Začel je z velikimi upi in začel poskusno obdobje. Do petega dne je poročal o izgubi 1 kilograma, kar je pripisal pijači, do 31. dne pa je izgubil 5 kilogramov.

@fred_ddy92 Day 31 drinking this OAT-zempic drink #chorroking💩👑 #chorrocheckfr #fypシ #fyp #chorrokingapproved #oatzempic #fypシ゚viral #fasting #chorroking ♬ original sound – TheChorroKing💩👑

Potrebno je opozoriti, da napitek oatzempic ni nadomestilo za vsak obrok, še vedno moramo uživati sadje, zelenjavo ter živila z zdravimi ogljikovimi hidrati in beljakovine, vendar pa lahko oatzempic pomaga pri manjši želji po hrani, saj se ovseni kosmiči počasi presnavljajo in spodbujajo dolgotrajnejšo sitost, kar posledično zmanjša skupni vnos kalorij tekom dneva, zato ga številni najraje pijejo zjutraj namesto zajtrka. So pa ovseni kosmiči tudi odlični za zdravje srca in ožilja, zniževanje holesterola, občutek sitosti in imajo še številne druge koristi, zato ni popolnoma nič škodljivo, če oatzempic vključiš v svojo prehrano, še zlasti, če želiš izgubiti kakšen kilogram.