Ledinek Engineering v Nemčiji z novo napredno linijo za križno lepljene plošče

Ledinek Engineering je začel pri družinskem podjetju Holzbau Driendl iz Nemčije z instalacijo in zagonom nove linije CLT za križno lepljene plošče.

»Linija je rezultat razvojnih aktivnosti v podjetju Ledinek in je kot nova rešitev namenjena zlasti manjšim podjetjem iz lesne branže, ki želijo vstopiti na trg konstrukcijskega lepljenega lesa in nadgraditi svoje poslovanje s proizvodnjo izdelkov z visoko dodano vrednostjo,« pojasnjuje prodajni inženir in vodja projekta Andrej Holc.

Podjetje Ledinek Engineering nenehno razvija nove rešitve na področju proizvodnje konstrukcijskega lesa in s tem širi potencial lesne gradnje v Sloveniji, Evropi in drugod po svetu. Omogočiti vstop v segment proizvodnje gradnikov iz masivnega konstrukcijskega lepljenega lesa manjšim podjetjem je pri tem bistvenega pomena za nadaljevanje tega vsesplošnega trenda. Konstrukcijski lepljen les s svojimi znatno izboljšanimi lastnostmi in drugimi prednostmi predstavlja vedno večjo konkurenco klasični gradnji.

Podjetje nenehno razvija nove rešitve na področju proizvodnje konstrukcijskega lesa in s tem širi potencial lesne gradnje v Sloveniji, Evropi in drugod po svetu. - Modna.si
Podjetje nenehno razvija nove rešitve na področju proizvodnje konstrukcijskega lesa in s tem širi potencial lesne gradnje v Sloveniji, Evropi in drugod po svetu.

»21. stoletje je stoletje lesne gradnje, zato nas veseli, da tudi mala družinska podjetja prepoznavajo to kot priložnost za njihov nadaljnji razvoj in kot doprinos k splošni dobrobiti družbe. Ena od prednosti lesne gradnje namreč je, da so lesni gradniki hranilniki ogljika in posredno pripomorejo k zmanjšanju Co2 v ozračju ob tem pa je proizvodnja gradnikov energetsko varčna v primerjavi s proizvodnjo klasičnih gradnikov npr. beton, jeklo ali opeka,« dodaja Holc. Projekt bo predvidoma končan julija letos, ko bo zaključena montaža in vzpostavljeno delovanje vgrajene opreme. Projekt bo služil kot pilotski projekt za implementacijo Ledinek rešitev v manjših podjetjih.