Kaj sporočaš z barvami oblačil, ki jih nosiš

Tako kot izbereš opazno verižico ali prevelik pulover, tudi izbira barv oblačil in modnih dodatkov izraža tvoje trenutno razpoloženje. V nadaljevanju ti predstavljamo pet najbolj popularnih barvnih odtenkov letošnje jeseni in kaj z njimi sporočaš okolici o sebi ter svoji garderobni omari.

Če želiš izžarevati samozavest, obleci rdečo

Močna, živahna rdeča barva je vsekakor velik trend letošnje jeseni. Barva, ki izraža moč, energijo in strast ne izgleda odlično le na oblačilih, ampak tudi na modnih dodatkih in nakitu.

Če se želiš počutiti srečno, obleci ognjičevo rumeno

Vesel odtenek dokazano dviguje krvni tlak in utrip srca (v zdravih mejah, seveda), poleg tega pa rumeno spremlja tudi občutek veselja. Za rumeno pravijo, da je barva sreče in izžareva optimizem, toplino in upanje. Izgleda, da te bo udoben zlato-rumen pulover več kot odlično grel v hladnih jesenskih dneh.

Če želiš izgledati premožna, obleci temno zeleno

Barve in vzorci iz 70-ih so to jesen zelo “IN”. Še posebej pa to velja za temno zeleno. Na eni strani odtenek ponazarja naravo, po drugi strani pa, ko je predstavljen v bolj razkošnem odtenku, ponazarja premožnost in bogastvo. Temno zelena zelo lepo izgleda na žametnem blazerju.

Če želiš izgledati dostopno, obleci milenijsko roza

Še vedno se je nismo naveličale. Milenijska roza preprosto ne bi mogla biti bolj fotogenična. Čeprav se jo že dolgo (stereotipno) povezuje z vsem dekliškim, pa je tako kot vse ostale barve, tudi roza precej raznolika in na njen pomen vpliva prav raven intenzivnosti. V tem primeru (milenijska roza) daje občutek nežne in čuteče ljubezni do sebe in drugih.

Če se želiš počutiti mirno, obleci nežno modro

Splošno je znano, da se modro povezuje z nebom in morjem, zato je logično, da se ob njej počutiš mirno. Ampak, ali si vedela, da izraža tudi zanesljivost in iskrenost? Idealna barva za naslednji razgovor za službo, večerjo s taščo in tastem ali predstavitev pomembnega projekta v službi.