7
7
7
7
previous arrow
next arrow
7
7
7
7
previous arrow
next arrow

Kako do ploskega trebuha brez telovadbe

Vesela novica – raven trebuh imaš lahko tudi, če ne delaš nobenih trebušnjakov. Če bi rada pokazala ploski trebuh v kopalkah, potem so manjše spremembe v prehrani praktično vse kar moraš narediti, da sploščiš trebušček.

Izogibaj se hrani, ki je že splošno znana, da povzroča napihnjenost, kot so pšenica, kofein, sladkor in alkohol. To so najhujši krivci, ko gre za napihnjenost in rejenje.

Namesto njih v svojo prehrano raje umesti živila, ki bodo pomagala zmanjšati nabrekel trebuh. Od srkanja čaja poprove mete do zmanjšanja količine zaužite soli. Sledijo nasveti, kako le s prehrano doseči zavidljiv ploski trebuh.

Poprova meta
Poprova meta je znana po svoji zdravilni moči in pomirjujočih prebavnih lastnostih. Telesu pomaga izločiti pline, zaradi česar boš manj napihnjena. Najlažji način, da zaužiješ poprovo meto je, da jo pripraviš v obliki čaja, ki je odličnega okusa, lahko pa ga piješ zjutraj na tešče ali pa po obroku.

Hidracija
Kozarec vode 30 minut pred vsakim obrokom omogoča telesu, da proizvede dovolj klorovodikove kisline, ki pomaga prebavljati hrano veliko hitreje. Kozarec vode pol ure pred obrokom bo zagotovil, da se hrana v želodcu ne bo razredčila in se bo zaradi tega veliko bolj učinkovito prebavila.
Pomembno je, da je svoje telo ohraniš hidrirano skozi celotni dan – lahko piješ navadno vodo, kokosovo vodo ali zeliščne čaje. Pomembno je, da spiješ čim več zdrave tekočine, saj bo to pomagalo ohraniti zdrav prebavni sistem.

Ovseni kosmiči
Dodajanje vlaknin v prehrano ti pomaga prebavljati hrano veliko hitreje in bolj učinkovito, poleg tega pa te vlaknine tudi varujejo pred zaprtjem. Prav zaradi tega je zelo priporočljivo, da v svojo prehrano dodaš ovsene kosmiče, poleg njih pa zaužiješ tudi 7 do 9 porcij sadja in zelenjave na dan. Eno jabolko šteje za eno porcijo, sveže stisnjen pomarančni sok je že druga porcija in če v jutranjo ovseno kašo dodaš še maline in oreščke, si samo zjutraj zaužila že kar 3 porcije od najmanj 7-ih. Sploh ni težko, kajne?
Zjutraj nimaš časa za zdrave kosmiče z banano in čokolado? Prejšnji večer naredi hrustljave piškotke brez slabe vesti in jih pojej na poti v službo, šolo,…

(Pexels)

Zeleni čaj
Zeleni čaj kar prekipeva od koristi za zdravje. Ne le, da pospeši metabolizem in pomaga kuriti maščobe, izpira tudi toksine in odvečne tekočine iz telesa ter s tem pomaga ublažiti napihnjen trebuh. Je tudi poln antioksidantov in protivnetnih učinkovin, tako da pomaga tudi v boju proti zgodnjim znakom staranja.

Izogibaj se soli
Zaradi preveč soli v telesu se voda v njem zadržuje še veliko bolj. Voda v telesu je bistvenega pomena za hidracijo celic, vendar pa visoke koncentracije soli vodo preumserijo stran od tam, kamor bi morala iti, kar povzroča nepotrebno napenjanje in dehidracijo. Če le lahko, poskusi zmanjšati vnos soli in med kuhanjem dodaj le majhno količino – okus hrane lahko obogatiš z ostalimi začimbami. Večina živil že vsebuje naravne soli, zato se poskusi čim bolj navaditi na naravne okuse.

Šparglji in beluši
Vsak špargelj je poln vitaminov A, B-kompleksa, C in E, ki so super za tvoja ledvica in ohranjajo zdrav krvni tlak. Vsebujejo tudi visoke ravni cinka, ki čisti kožo, in kalija, ki pomaga odstraniti odvečne tekočine iz telesa in zmanjšati neželeno napihnjenost.

Česen
Odlična novica za ljubitelje česna in ne tako zelo za tiste, ki to niso. Česen je poln antioksidantov, ki se borijo proti toksinom, in z alicinom, ki med prebavo reagira s krvjo in ustvari produkt, ki v telesu in prebavnem traktu ubija škodljive viruse in bakterije. Pomaga sprati hrano in toksine iz telesa, zaradi česar je tvoj trebuh raven in popolnoma nič napihnjen. Ne spreglej pa tudi, kako se ekspresno hitro znebiš zadaha po česnu!

Probiotiki
Ohranjanje zdravega črevesja brez škodljivih bakterij dela čudeže na poti do ploskega trebuha. Probiotiki pomagajo izboljšati prebavo, zmanjšati napihnjenost, preprečevati alergije na hrano in pomagajo graditi zdrav imunski sistem, saj varujejo telo pred boleznimi. Uživanje s probiotiki bogato hrano, kot so navadni in grški jogurt, kefir, kislo zelje, miso juha in mehki siri pomagajo graditi zdrave bakterije v črevesju, zmanjšajo napihnjenost, hkrati pa pospešijo metabolizem in pomagajo pri hujšanju.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry