Zdravi kosmiči s čokolado in banano

Mnogi trenerji slavnih, kot sta Bob Harper in Gunnar Peterson, se strinjajo, da je pri shujševalnih dietah najbolj pomembno to, da za zajtrk ješ ogljikove hidrate. Ko zjutraj v svoje telo vneseš zdrave ogljikove hidrate, jih bo tvoje telo tekom dneva brez težav porabilo (pretvorilo v energijo),  namesto shranilo v obliki maščobe.

Preprosti za pripravo in polni vlaknin, ovseni kosmiči so s hranili bogat zajtrk, ki ti bo dal energijo za dosego zastavljenih dnevnih ciljev, poleg tega pa boš tudi kasneje čutila lakoto in ne boš že dopoldan posegala po nezdravih prigrizkih. Zdaj, ko se temperature že počasi nižajo in postopoma prihajamo v jesenski čas, se večini za zajtrk bolj prileže topla hrana, kot pa hladni smoothie-ji. Ovseni kosmiči so odlična izbira, saj jih lahko pripraviš na ogromno različnih načinov, s sestavinami, ki jih imaš v tistem trenutku doma. S sadjem, temno čokolado, oreščki, kokosom, semeni, … Kombinacij je nešteto! Za zajtrk si torej naredi sladko poslastico, s katero lahko izgubiš tudi kakšen odvečen kilogramček.

Zdravi kosmiči s čokolado in banano (za 4 osebe)

Čeprav je bolj zabavno jesti v družbi, pa je ta jed enako okusna tudi če jo ješ sama. Za 1 porcijo torej potrebuješ 1/4 vsake sestavine.

Sestavine:

  • 4 skodelice vode
  • 2 skodelici ovsenih kosmičev
  • 2 srednje zreli banani
  • 3 žlice naravnega arašidovega masla
  • 1 žlica rjavega sladkorja (ali kateregakoli drugega naravnega sladila)
  • 1/4 skodelice sesekljane temne čokolade

Priprava:

  1. V srednje veliko posodo zlij vodo in počakaj da zavre. Nato v vodo vmešaj kosmiče in kuhaj na zmernem ognju 3 do 5 minut. Z veliko žlico ali kuhalnico razporedi kosmiče v štiri posodice.
  2. Banano nareži na tanke rezine in jih položi po vrhu kosmičev. Na banane daj v vsako posodico 1/4 arašidovega masla, rjavega sladkorja in temne čokolade.
  3. Zmešaj z žlico in uživaj!