Kako dozoriš avokado v samo desetih minutah
Instant guacamole zadovoljstvo!
Zaželela si si guacamole omako, vendar ko v živilski trgovini stojiš pred kupom nezrelih avokadov, te vse skupaj mine. Hej, nikar ne obupaj! Obstaja fantastičen in otročje lahek trik, kako v zgolj nekaj minutah nezrel avokado spremeniš v mehkega in kremastega.
Kaj potrebuješ: pekač, alu folijo in kot-kamen-trd avokado.
Postopek: Avokado zavij v alu folijo in položi na pekač. Postavi v pečico in peci na 90-95°C 10 minut oziroma dokler ni avokado mehek na otip. Čas je zelo odvisen tudi od tega, kako nezrel je tvoj avokado. Če je resnično trd kot kamen, ga boš morda morala peči tudi do eno uro. Nato ga vzemi iz pečice in postavi v hladilnik, da se ohladi.
Zakaj deluje: Avokado proizvaja plin etilen, ki se običajno sprošča zelo počasi, zaradi njega pa sadje dozoreva. Ker pa avokado pečeš v alu foliji, ga plin začne obkrožati, zaradi česar se proces zorenja pohitri.
Bi kdo guacamole na toastu? To je originalni recept za guacamole omako!