Domov » Potovanja » Kako na dopustu narediti popolne fotografije

Kako na dopustu narediti popolne fotografije

PotovanjaZanimivosti
Kako na dopustu narediti popolne fotografije
📷 Stokpic

Narediti čudovite fotografije na dopustu ni samo lep spominek s potovanja, ampak tudi najboljši način, kako svoji družini in prijateljem pokažeš utrip kraja, kamor si potovala, je razkrila nedavna raziskava, ki so jo opravili pri Royal Caribbean. Mednarodno križarsko podjetje je ugotovilo, da nas kar 90% posname fotografije in nato objavi na spletu, zato je vsekakor dobrodošlo izboljšati svoje fotografske sposobnosti.

Izberi pravi čas: “Zlata ura” – ura takoj po sončnem vzhodu ali tik pred sončnim zahodom ustvari najbolj osupljivo svetlobo za počitniške fotografije, zato nastavi budilko!


Šokantni dejavnik: Izstopi iz svoje udobne cone in se spusti po ‘zip line-u’, skoči s padalom, pojdi surfat! Poišči nova doživetja za popestritev dopusta in fotografij.

S-P-O-Š-T-U-J: Zelo pomembno je, da spoštuješ domačine. Če je tam znak za prepovedano fotografiranje, potem ne slikaj.

Urejanje: Ne glede na to ali uporabljaš telefon ali fotoaparat, vedno se splača fotografije malo urediti. Že nekaj malih popravkov lahko dobro fotografijo naredi čudovito!


#: ‘Hashtagi’ povečajo doseg tvojih fotografij, da jih na spletu vidi več ljudi. Na Instagramu v opisu uporabi tri do štiri, ki najbolje opišejo fotografijo, potem pa jih še več dodaj v komentarju spodaj.

Lokacija, lokacija, lokacija: Pri objavljanju vedno označi kraj, kjer je bila fotografija posneta. To bo takoj povečalo doseg in omogočilo drugim, ki so obiskali ali imajo namen obiskati ta kraj, da najdejo tvojo fotografijo.

Pogostost: Največ dve fotografiji na Instagramu na dan sta popolnoma dovolj, da svojim sledilcem pokažeš kaj se ti dogaja, poleg tega pa jim prve strani Instagrama ne zapolniš s svojimi fotografijami. Instagram zgodbe so odličen dodatek, kjer pa si lahko daš duška in objavljaš kolikor te je volja.


Pozanimaj se o kraju: Za najboljše posnetke moraš poiskati najboljše lokacije za fotografiranje. Zato planiraj vnaprej!

Nenazadnje – Zabavaj se! Ne pozabi, da si na dopustu in obkrožena z neverjetnimi ter pogosto enkrat-v-življenju videnimi čudesi in znamenitostmi – tako da se zabavaj in uživaj v trenutku!