Kako nosiš ‘beanie’ kapo na 5 različnih načinov

Oh te beanie kapice. Kje naj sploh začnemo? Mogoče najbolje kar s tem, da če misliš, da ti beanie kapa ne paše, pomisli še enkrat! Obstaja res ogromno različnih modelov, zato boš zagotovo našla takega, ki pristoji tudi tvoj obliki obraza. Si jo v navalu nakupovalne mrzlice kupila, sedaj pa ne veš, kako bi jo pravzaprav nosila? Ne skrbi, denar ni šel v nič, saj sledi 5 različnih načinov nošenja beanie kape.

1. Ležerno

Prvi način je verjetno najbolj klasičen. To je ležerni način, ko beanie kapa malo pokriva tvoje čelo, tako da spredaj popolnoma skriješ lase. Je najbolj preprost za nošenje, saj ti ni potrebno kape kaj dosti popravljati. Enostavno si jo daj na glavo in potegni dol toliko, da je nošenje udobno. Ta ležerni način nošenja kape bo dal celotnemu stylingu kulski pridih.

2. Potegnjena nazaj, da so vidni sprednji lasje

Drugi način je malo podoben prvemu, edina razlika je ta, da zdaj ne potegneš kape dol ampak nazaj. Kako ustvariš ta videz? Kapo si daj na glavo in jo namesti tako, da se spredaj vidi dober centimeter las. Prav tako lahko kapo potegneš čez ušesa, če ti je tako bolj udobno oz. je kapa bolje fiksirana na glavi.

3. Lasje odmaknjeni od obraza

Tretji slog morda ni ravno za vsakogar, vendar pa je primeren tako za dolgolaske kot tudi kratkolaske. Najboljši model beanie kape za ta stil je bolj ohlapen, brezobličen in iz debelejših pletenih materialov. Lase si lahko počešeš nazaj še preden si povezneš kapo na glavo ali pa to storiš, ko jo imaš že gor, kakor se ti zdi lažje. Veliko bolje pa izgleda, če boš kapo malce potegnila nazaj in pri čelu razkrila lase. Prav tako lahko za malo neurejen in razigran videz potegneš izpod kape nekaj pramenov, ki ti objamejo obraz.

4. Špičasta

Četrti način je igriv in zabaven. Morda ta špičast oz. visok stil ni ravno za vsako, saj je vseeno malo bolj poseben in domiseln. Potrebovala boš oprijeto beanie kapo, saj ohlapna ne bo lepo stala pokonci. Kapo si namesti na glavo in jo potegni dol, da prekrije malo čela. S palcem in kazalcem nežno povleci vrh kape navzgor, da ustvariš nekakšno špico.

5. Zarobljena in lepo nameščena

Tudi ta stil je, tako kot prvi, med najbolj priljubljenimi in resnično pristoji prav vsaki. Za ta videz boš potrebovala lepo prilegajočo kapo z robom ali pa rob oz. zavihek ustvari kar sama. Enostavno prepogni rob kape navzgor, širino roba pa določi sama. Beanie kapo si lepo namesti in naj ti ne štrli preveč stran od glave, saj ne sme izgledati, kot da ti je prevelika.

Ne spreglej tudi 5 preprostih načinov, kako nositi šal!