Kako odpraviti kašljanje s sušilnikom za lase

Odpihni kašelj stran!

Kašljanje zna biti kar nadležno. Suho grlo, ki te žgečka in te kar naprej sili h kašlju. Ne le prehladi, tudi alergije so krive za kašljanje. Čeprav pogosto najprej pomislimo na razne spreje in sirupe, ki bi pomagala pri težavi, pa bi si očitno lahko pomagali povsem brez zdravil (v kolikor ne gre za kakšno resno virusno ali bakterijsko okužbo).

Jimmy Yen, izvršni direktor podjetja Achieve Integrative Health v Cedar Parku, ene največjih klinik za akupunkturo in integrativno medicino v Austinu (Teksas), je na svojem TikTok profilu objavil neobičajen način odpravljanja kašlja – s sušilnikom za lase oziroma, po domače, s fenom!

Mrzli in vlažni dnevi prinašajo respiratorne težave, ki povzročajo kronično kašljanje in pri teh ti lahko pomaga sušilec za lase. Jimmy pojasnjuje, da sušilec preprosto usmeri v pljučni del in tudi v zgornji del hrbta (previdno le, da se ne opečeš, zato sušilec raje nastavi na srednje topel, ne vroč zrak) ter nekaj časa grej predel, da je na občutek topel. S tem se poveča cirkulacija krvi do pljuč in zmanjša vnetje.

“Razlog za kašljanje je vnetje, ki povzroči nabrekanje in posledično se zoža pot prehoda zraka. Pomanjkanje kisika povzroča kašljanje in oteženo dihanje, posledično pa se pohitri srčni utrip,” pojasnjuje Jimmy. “S sušilcem za lase se poveča cirkulacija, posledično se zmanjša nabrekanje in poveča se prehod zraka, kar zrahlja sluz, zaradi česar boste momentalno kašljali bolj. … Edini način, kako sluz spraviti iz pljuč, je skozi usta, da jo izpljunete ali pogoltnete, vendar jo je bolje izpljuniti.”

@achieveintegrativehealth Chronic cough.. blow dry it away… using household tools to improve the quality of your health and life. #anythingisachieveable #achieveintegrativehealth #theacusensei #qraacupuncture #acupunctureinfluencer ♬ original sound – Jimmy Yen

Tople blazinice ali termoforji lahko prav tako pomagajo pospešiti cirkulacijo, vendar ne tako dobro kot sušilec za lase.