Kako pogreti ostanke pizze, da bo hrustljava in slastna kot sveža
Nič ni lepšega, kot ostanki pizze od prejšnjega dne, ko se po napornem dnevu vrneš domov in se ti ne da kuhati. Vendar pa je presenetljivo najbolj težavni del pri pogrevanju ta, da je naslednji dan pizzo zelo težko zopet narediti tako okusno, kot je bila sveže pečena. Mikrovalovna pečica je sicer hitra rešitev, vendar testo postane pocasto, pri pečici pa traja celo večnost, da se segreje. Rešitev? Štedilnik.
Kaj potrebuješ: Ponev s premazom proti prijemanju in ostanke pizze.
Postopek: Kos pizze položi v ponev na srednje močnem ognju za približno 3 minute. Nato položi kos aluminijaste folije po vrhu in segrevaj še dve minuti (to ustvari popolno ravnotežje stopljenega sira in hrustljave skorje).
Kos pizze se bo v ponvi segrel veliko hitreje kot bi se v pečici in tudi veliko bolj enakomerno kot bi se v mikrovalovni pečici. Če vprašaš nas je to slastna dvojna zmaga!